Увага, включення опалення!

Увага, включення опалення!

24 жовтня на ТЕЦ було включено циркуляційний насос, теплоносій подано в усі квартири, які опалюються цим підприємством. Поки що тут підтримується тиск у 3,5 атм., а перед включенням котлів, яке відбудеться опівночі з 27 на 28 жовтня, тиск у системі буде збільшений до 6 атм. Потім температура теплоносія поступово збільшиться до робочої. Не зважаючи на те, що усі системи пройшли гідравлічні випробування, є побоювання, що у цей час у деяких квартирах виникнуть аварійні ситуації через поганий стан радіаторів опалення. Особливо старих, чавунних. Ремонт чи заміна радіаторів не входить до обов’язків підприємства ЄАДСС, яке обслуговує системи опалення у старій частині міста, але саме воно (крім будинків, в яких створені ОСМД) в аварійних випадках відключає будинок від опалення та зливає теплоносій. Після чого господарі квартири мають за власний рахунок здійснити ремонт своїх приладів.

Тож закликаємо мешканців багатоквартирних будинків в найближчі дні пильнувати за трубами та пристроями опалення у своїх квартирах, своєчасно виявляти можливі протікання. Можна прогнозувати, що проблеми з опаленням в окремих квартирах будуть траплятися приблизно місяць. У цей час очікується велике навантаження на слюсарів КП ЄАДСС, через що час їх приїзду на виклики буде більшим. Так, в останній час кількість викликів робітників цієї служби зросла до 330 на тиждень.

Циркуляційний насос в котельні СТКЕ буде включено 27 жовтня. Тож у нових районах міста треба бути особливо уважним до приборів та труб опалення у неділю та понеділок.