Нардеп Максим Ткаченко: Позачергові місцеві вибори відбудуться навесні наступного року

Нардеп Максим Ткаченко: Позачергові місцеві вибори відбудуться навесні наступного року

Днями луганчанин, громадський і культурний діяч та народний депутат України від політичної партії «Слуга народу» Максим Ткаченко відвідав міста та райони області, провів перші особисті прийоми громадян у власній депутатській приймальні в Сєвєродонецьку, а також взяв участь в обговоренні проблем розвитку регіону з головою Луганської ОДА та іншими народними депутатами. Про це і не тільки – в ексклюзивному інтерв’ю з парламентарем.

– Максиме Миколайовичу, якщо оцінювати результати нещодавньої зустрічі народних депутатів та керівництва області, чи є, на ваш погляд, у нардепів наміри спільно вирішувати проблеми регіону, єдина позиція щодо стратегії відновлення та розвитку Луганщини?

– В першу чергу хочу подякувати колегам за плодотворну зустріч. Ми всі прекрасно розуміємо, що не маємо часу ділити зони відповідальності, яку ми несемо, насамперед, перед народом Луганщини. Наша праця повинна бути не тільки індивідуальною, але й мати потужну силу єдиного механізму.

Команда народних депутатів від «Слуги народу» вислухала всі коригування місцевої влади, зустрілася з мешканцями Луганщини, які ділилися багатьма проблемами регіону.

Нам добре відомі гострі проблеми будівництва мосту в Станиці Луганській, обласної клінічної лікарні, залізничної гілки, яка доєднає п’ять районів Луганщини до всеукраїнської мережі, електропідстанції у Кремінній тощо.

Щоб побороти усі ці проблеми, потрібен час, але ми, як законодавча влада, спільно з виконавчою владою докладемо максимальних зусиль для вирішення цих питань.

 

– У ходi зустрiчi голови ОДА з народними депутатами ви анонсували проведення в Марiуполi iнвестицiйного форуму, метою якого стане залучення коштiв на розвиток Донбасу. Якi маєте очiкування вiд подiї? Що отримає вiд форуму Луганщина?

– Усi нашi зусилля спрямованi на пiдвищення рiвня життя наших землякiв. Такi заходи стануть фундаментом для вiдносин влади i бiзнесу.

Нам необхiдно створити сприятливий клiмат для побудови i ведення бiзнесу. Це – головне завдання на цей момент. Iнвестицiйний форум – це першi кроки, щоб показати: iнвестицiї в Донбас безпечнi i мають набути приваблививого характеру.

 

– Якими ви бачите заходи щодо пiдвищення iнвестицiйної привабливостi Луганської областi?

– Ми працюємо над програмою розвитку нормативно-правової бази, що сприятиме залученню iнвестицiй у регiон, зниженню основних iнвестицiйних ризикiв i повнiстю виключимо тиск влади на бiзнес.

Для бiльшої привабливостi iнвестицiйного клiмату, по-перше, потрiбно врегулювати проблему з цiною на електрику. Можливо це потребуватиме певних змiн до закону.

 

– На власнiй сторiнцi у фейсбуцi ви натякнули, що партiя «Слуга народу» має намiри вирiшити проблему кризи мiсцевої влади в Сєвєродонецьку, Лисичанську, Рубiжному. Яким чином? Це будуть достроковi мiсцевi вибори? Коли, на ваш погляд, вони можуть вiдбутися?

– Позачерговi мiсцевi вибори плануємо провести навеснi наступного року. Щойно буде вирiшена остаточна дата, ви дiзнаєтесь першими.

Ми дiйсно готуємось до виборiв, пiдбираємо кандидатiв на пости мiських голiв, кандидатiв на керiвникiв ОТГ та депутатiв мiсцевого рiвня.

 

– Ви очолили нещодавно створену робочу групу з представникiв громадськостi та влади щодо вирiшення проблем Луганщини. Над чим вона працюватиме?

– Дiйсно, в Луганськiй областi робочу групу очолю я – Максим Ткаченко, в Донецькiй – Сергiй Сивохо. Напрями робочого процесу цих утворень буде анонсовано найближчим часом.

 

– На Луганщинi вакантними залишаються посади голiв РДА. Команда LIFT вже обробляє заявки кандидатiв. Якi вимоги висуваються до них? Чи багато охочих очолити райони Луганщини?

– Вимоги дуже простi – професiоналiзм, поряднiсть, бажання працювати й адекватне розумiння проблем людей,
специфiки регiону. Охочих багато, але рiшення будуть прийматися в Офiсi Президента.