Де у Сєвєродонецьку ще немає опалення?

Де у Сєвєродонецьку ще немає опалення?

За інформацією, яку має Сєвєродонецька міська рада станом на 10:00 год 30.10.2019 р., опалення включено в усіх соціальних об’єктах міста, за виключенням шкіл та позашкільних закладів. Де опалення не включається у зв’язку з канікулами. В дитячих садках, лікарнях, спортивних спорудах опалення включено.

В КП «Сєвєродонецьктеплокомуненего» працює котел в котельні у 83-му мікрорайоні і котельна на вул. Селікатна. Температура прямого теплоносія 55 градусів, тиск 7,2 атм. Температура зворотного теплоносія 40 градусів, тиск 2,0 атмосфери. Теплоносій цього підприємства подається на 165 будинків, у тому числі 60 будинків ОСББ. Відключено подачу теплоносія на 2 багатоквартирні будинки – через внутрішньоквартирні пориви. Не подається теплоносій в будинок 7-а по вул. Науки – через аварію на колекторі, який належить ОСББ.

В ДП «Сєвєродонецька теплоцентраль» працює енергетичний котел, станція виробляє електроенергію, потужність 27 МВт. На місто подається теплоносій с температурою 54 градуси, тиск 6,2 атм. Зворотний теплоносій має температуру 45 градусів і тиск 2,4 атм.

До опалення від ТЕЦ підключено 439 будинків, 204 залишаються без опалення. З них 52 будинки до опалення підключалися, але потім подача була зупинена через пориви радіаторів і труб у квартирах. На 16 будинків теплоносій не подавався через пориви теплотрас ТЕЦ (загалом було 5 поривів, які мають бути усунені протягом сьогоднішнього дня), 137 будинків ще чекають підключення. Підключенням будинків займаються 12 пар працівників ЄАДСС. Включення одного будинку займає до 40 хвилин. Це відкриття засовки і обхід квартир з метою з’ясування, чи не має поривів? В будинках, що відключені від опалення через пориви, працюють 8 пар працівників ЄАДСС (слюсар та зварник). Проте вони усувають пориви лише на стояках, а ремонтувати обігрівальні прилади мають господарі чи наймачі квартир.

Сьогодні у міськраді відбулася нарада, на якій було прийнято рішення про збільшення чисельності зварників та слюсарів (і відповідної техніки) - для прискорення підключення житлових будинків до опалення. Крім того, підприємству ЄАДСС запропоновано відкрити кол-центр, в якому жителі міста зможуть дізнатися інформацію стосовно включення опалення в їх будинку.