Мешканця Сєвєродонецька за опір працівникам поліції притягнуто до кримінальної відповідальності.

    Сєвєродонецькою місцевою прокуратурою підтримано державне обвинувачення у кримінальному провадженні стосовно мешканця міста Сєвєродонецька, який вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч.2 ст.342 КК України (здійснення опору працівнику правоохоронного органу під час виконання ним службових обов’язків).
   Встановлено, що в липні 2019 працівники управління патрульної поліції в Луганській області, здійснюючи патрулювання по місту Сєвєродонецьку на службовому автомобілі, отримали виклик про те, що по вул. Менделєєва м. Сєвєродонецьк, рухається автомобіль «Фольцваген Транспортер», водій якого, імовірно, знаходиться в стані алкогольного сп’яніння.
    З метою встановлення обставин скоєння адміністративного правопорушення та його припинення працівники патрульної поліції намагались зупинити автомобіль правопорушника, для чого, увімкнув на службовому автомобілі проблискові маячки, почали рухатись за автомобілем порушником та за допомогою гучномовного пристрою вимагали зупинити транспортний засіб.
    Однак, водій «Фольцваген Транспортер», розуміючи протиправність своїх дій, бажаючи уникнути відповідальності, намагався втекти, для чого звернув у двір будинку № 8 по вул. Ломоносова. У дворі будинку правопорушник зіткнувся з автомобілем «Део Нексія», внаслідок чого зупинився.
    Водій, перебуваючи в стані алкогольного сп'ягніння, усвідомлюючи, що перед ним знаходяться працівники поліції, які виконують свої службові обов'язки, продовжував чинити опір. З автомобіля не вийшов, відштовхував правоохоронців від транспортного засобу. Надалі, увімкнувши задню передачу автомобіля, почав рухатись назад, внаслідок чого здійснив наїзд на поліцейського та спричинив йому тілесні ушкодження.
    З метою припинення протиправних дій порушника, до нього було застосовано спеціальні засоби обмеження рухомості – кайданки.
    Під час судового розгляду обвинувачений повністю визнав свою вину у скоєнні ним кримінального правопорушення, суду надав пояснення, що злочин вчинив в стані алкогольного сп’яніння, щиро розкаявся.
    Вироком Сєвєродонецького міського суду обвинуваченого визнано винним у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.342 КК України, а саме: здійснення опору працівнику правоохоронного органу під час виконання ним службових обов’язків та призначено покарання у вигляді штрафу у розмірі 100 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

М. Савчук, прокурор Сєвєродонецької місцевої прокуратури