Патрульні виявили у двох підлітків три десятки «закладок»

Патрульні виявили у двох підлітків три десятки «закладок»

Тридцять згортків із наркотичними речовинами виявили патрульні роти ТОР у 15 та 16-річних хлопців, які в учбовий час щось шукали біля гаражів.

Підозріла поведінка молодих людей та їх помітне нервування при появі поліцейських, одразу привернуло увагу патрульних. Під час спілкування із поліцейськими підлітки зізнались, що прогулюють навчання та що мають при собі заборонені до обігу речовини, які вони придбали через месенджер. З карманів куртки хлопці дістали 16 та 14 пакунків, обмотаних кольоровою ізолентою, у яких за їх словами знаходились наркотичні речовини. Пакунки підлітки мали намір розповсюдити у вигляді «закладок». На місце події патрульні негайно викликали батьків неповнолітніх та слідчо-оперативну групу.

Відомості за вказаним фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками складу кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 307 КК України, незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів.

Шановні батьки! Приділяйте більше часу своїм дітям, спілкуйтесь із ними, цікавтесь їх життям! Особливу увагу варто приділити спілкуванню підлітків у соціальних мережах та месенджерах, до прикладу, таких як Телеграм. Також батькам варто звертати увагу на фото, які робить дитина на мобільний телефон. Вас мають насторожити фото різноманітних місць, у яких може бути приховані «закладки»: підвіконня, двері, коріння дерев, каміння тощо.