Станом на 7.11.2019 року до системи опалення підключено 673 із 705 будинків

З 29 жовтня 2019 року У Сєвєродонецьку розпочався опалювальний сезон.
Комунальне підприємство «Єдина аварійно-диспетчерська служба м.Сєвєродонецька»(далі КП «ЄАДСС») почало в посиленому режимі підключати тепло в житлові будинки. Працює по 12 годин на добу 10 бригад КП «ЄАДСС» та
залучено на допомогу 5 бригад з інших комунальних підприємств.

Станом на 7.11.2019року вже підключено 673 із 705 будинків. В залишившихся будинках проводяться термінові роботи з ліквідації аварійних ситуацій виникнувших при підключенні будинків до тепла. Причиною цього стало недбальство деяких мешканців при підготовці житлового фонду в весняно-літній період. Люди вчасно не зверталися для виконання ремонту в своїх оселях на радіаторах, підводках, рушникосушарках та інших місцях системи опалення, хоча об'яви були розвішані на під'їздах житлових будинківще з квітня 2019р., а коли почався запуск системи опалення всі слабкі місця дали про себе знати. Від цього страждають всі мешканці цих будинків, яким вчасно не подали тепла до осель.

Тільки за перший тиждень з початку опалювального сезону КП «ЄАДСС» було виконано 1777 слюсарних робіт та 935 зварювальних робіт і такі роботи продовжують вестись надалі.
Великою проблемою є те, що мешканці деяких будинків по відмовлялися від послуг з поточного ремонту системи опалення і коли в такому будинку трапляється порив люди починають нервувати і вимагати ремонту, забувши що
для його виконання необхідно збирати з мешканців окремі кошти. Це дуже уповільнює роботу комунальних служб, які не можуть виконувати ремонти в будинках вчасно.

Ще однією проблемою є несвоєчасна оплата за комунальні послуги від населення, що призводить до того, що обслуговуючі підприємства не можуть закупити матеріали необхідні для ремонту житлового фонду.
Та ми сподіваємося, що цей рік навчить мешканців і вони переглянуть свої відмови від поточних ремонтів та будуть вчасно сплачувати за комунальні послуги.

Також нагадуємо, що відповідно до постанови КАБІНЕТУ МІНІСТРІВ
УКРАЇНИ №630 від 21 липня 2005 р. :
« Точками розподілу, в яких здійснюється передача послуг від виконавця споживачеві, є:
1) у багатоквартирному будинку послуги з:
централізованого опалення - відгалуження від стояків у межах квартири; »

Тобто, якщо говорити простими словами це означає : вся горизонтальна система опалення що знаходиться в квартирах, включаючи радіатори, ремонтується власником квартири самостійно та за власний рахунок.

Адміністрація КП «ЄАДСС»