На Луганщині вшанували пам’ять жертв Голодоморів

На Луганщині вшанували пам’ять жертв Голодоморів

23 листопада поблизу пам`ятного знаку жертвам Голодомору 1932-1933 років, розташованого на території храмового комплексу на честь ікони Божої Матері «Прикликання загиблих» у Сєвєродонецьку, відбувся мітинг-реквієм до Дня пам’яті жертв Голодоморів.

Участь у заході взяли голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай, його заступник Катерина Безгинська, представники обласної і міської влади, громадськість, військові та небайдужі містяни.

«У кожної людині існують спогади з дитинства. Вони бувають різні: від самих яскравих до печальних. Я запам’ятав сумну розповідь від бабусі. Старенька згадувала про події голодомору, які відбувалися коли вона була зовсім маленька, – поділився спогадами Сергій Гайдай. – У тих хто не пам’ятає минулого, немає майбутнього. Якщо ми хоча б один раз забудемо про це, то можливо наші діти зіткнуться з такою бідою у майбутньому. Тож пам’ятаймо та вшановуємо мільйони людей, яких голод позбавив життя».

На чолі з головою облдержадміністрації учасники мітингу вишукались колоною та пройшлись траурною ходою до пам`ятного знаку.

Вони поклали колоски пшениці та лампадки – символ скорботи за померлими у часи жахливого голоду, а також вшанували їх пам’ять хвилиною мовчання.

Галерея зображень

На Луганщині вшанували пам’ять жертв Голодоморів
На Луганщині вшанували пам’ять жертв Голодоморів

Луганська обласна державна адміністрація