У Сєверодонецьку підприємниця відкрила чоловічу студію краси

У Сєверодонецьку підприємниця відкрила чоловічу студію краси

У Сєвєродонецьку Луганської області підприємниця заснувала студію краси із послугами шугарингу, манікюру та педикюру для чоловіків.
Підприємниця з Луганщини Наталя Олейнікова відкрила чоловічу студію краси, де особливий попит має процедура шугарингу, повідомляє «Бізнес-Схід».

Майстер Наталя Олейнікова багато років працює в б’юті-індустрії в рідному Сєвєродонецьку. Її студія краси має постійних клієнтів серед жінок та гарну репутацію. Салон задовольняє потреби жінок у різних косметичних процедурах. Але зараз до студії приходять не тільки жінки.

«Донедавна моїми основними клієнтами були жінки, — розповідає Наталя. — Хоча чоловіки теж дзвонили, цікавились, які процедури є для них. І тоді у мене виникла ідея відкрити студію тільки для чоловіків. Бо вони не дуже хочуть ходити в загальні б’юті — салони. У нашому місті таких послуг майже ніхто не надає. Чоловіки в нашому закладі можуть не тільки зробити шугаринг, а й манікюр і педикюр».

Підприємниця перед тим, як реалізувати цю ідею, провела опитування серед чоловіків на тему «Яким повинен бути чоловічий салон краси?». За результатами, Наталля зрозуміла, що послуги, які повинні надавати у закладі — майже такі ж як і для жінок. А працювати там повинні професійні майстри-жінки, яким за 40 років.

«Мені дуже важливо, щоб студія сприймалася серйозно, — зазначає підприємниця. — Я прагну, щоб чоловіки приходили сюди не з метою любуватися на молоденьких красивих дівчат, а отримати якісні послуги досвідчених майстрів. Та й проблем з дружинами щоб не було. Паралельно я розв'яжу питання працевлаштування жінок, яким за 40 років. Бо зараз іде попит на молодих спеціалістів, а таким жінкам важче знайти роботу. Хоча я вважаю, що вони більш дисципліновані».

Ідею відкрити саме чоловічий шугаринг підприємниці підказали самі клієнтки, коли стали приводити своїх чоловіків на цю процедуру. Сьогодні чоловіча депіляція за популярністю не поступається жіночій, і якщо раніше похід в салон краси був обов'язковим пунктом програми переважно спортсменів і представників модельного або шоу-бізнесу, зараз ця процедура перестала бути чимось екстраординарним. Правда, до цього часу подолати стереотип «не чоловіча це справа» можуть не всі.

«Почуття ніяковості звісно виникають у них, — каже Наталя. — Тут потрібно завірити, що думки майстра, який щодня проводить одну і ту ж процедуру, приймаючи по кілька осіб за зміну, зосереджені тільки на жорсткості волосся і напрямку їх росту, а не на перевагах чи недоліках фігури клієнта. У чоловіків своєрідне почуття гумору на шугаринг-процедуру. Шуткують завжди: ”Вам після цього ще й платити потрібно?”, чи “А діти після цього будуть?».

Наразі Наталя Олейнікова збирається подавати заявку на отримання гранту. Мріє створити мережу студій для чоловіків у Сєвєродонецьку, додати чоловічу косметологію та інші процедури.