Створення сучасного скейт-парку

Створення сучасного скейт-парку

У 2019/2020 навчальному році ЮНІСЕФ Україна у партнерстві із ГО «Фонд «Професійний розвиток Харкова» за підтримки Уряду Японії запустив грантову програму для молоді «UPSHIFT Україна» в м. Сєвєродонецьк разом із іншими містами Донбасу та Азову.

Програма «UPSHIFT Україна» спрямована на формування підприємницьких навичок у підлітків та молоді як агентів соціальних змін, а також надання можливостей для реалізації власних ініціатив із соціального підприємництва. Учасники проходять тренінги, їм забезпечується тривале наставництво та стартова фінансова підтримка їхніх соціальних проектів.

У м. Сєвєродонецьк з вересня по листопад 2019 року відбулися 2 хвилі програми «UPSHIFT Україна», учасниками якої стали 20 молодіжних команд віком від 14 до 21 року.

Серед тих, хто отримали фінансову підтримку, Сєвєродонецька команда у складі Григоренко Анастасия, Манакова Ганна, Філіппова Ксенія, Квітка Альона, яка працює під менторством Агафонової Ольги. Мета проекту - створення у місті сучасного безпечного майданчику для молоді, зацікавленої у вуличних видах культури та спорту, що призведе до формування більш здорового способу життя та зменшення впливу шкідливих звичок на молодь. На реалізацію своєї ідеї команда отримала від програми «UPSHIFT Україна» 49 тис. грн., які будуть використані на придбання спеціальних конструкцій для занять екстремальними видами спорту (скейт, ролики, самокати, BMXвелосипеди).

Реалізація даного проекту вкрай важлива для нашого міста і його підростаючого покоління. Підлітки, які захоплюються подібними видами спорту, змушені їздити в Лисичанськ, де такий майданчик зробили спільними зусиллями громадська організація і місцева влада. Кожна поїздка це не тільки додаткові витрати, але і підвищені ризики.

Для створення більш масштабного простору, доступного для великої кількості відвідувачів, вище зазначеної суми замало.

Тому дитяча команда проекту прийшла на прийом до в.о. міського голови Вячеслава Ткачука із зверненням щодо співробітництва з консолідації зусиль, спрямованих на формування у підлітків та молоді свідомого ставлення до власного життя та активної позиції щодо участі в житті власної громади, а саме виділити кошти в рамках співфінансуваання реалізації проекту для облаштування такого майданчика та придбання решти конструкцій, передбачених проектом.

Міська рада прийняла пропозицію та запропонувала підписати Меморандум про співробітництво та гарантувала зі свого боку співфінансування в сумі 100 тис. грн.