Захист інтересів держави Сєвєродонецькою місцевою прокуратурою

   Сєвєродонецькою місцевою прокуратурою при здійсненні представницької діяльності встановлено факт використання земельної ділянки комунальної форми власності для розміщення будівлі виробничого корпусу за відсутності належним чином оформленого права користування.
   Так, після придбання об’єкта нерухомості, суб’єкт ухиляється від оформлення права користування земельною ділянкою площею 1,5 та, що призводить до ненадходження орендної плати до місцевого бюджету.
   Водночас, згідно вимог чинного законодавства, придбання нерухомості (будівлі або споруди) обов’язково потребує врегулювання питання правового режиму використання земельної ділянки, на якій розміщуються такі об’єкти нерухомості.
   Підставою для звернення органів прокуратури з позовною заявою до суду стало невиконання землекористувачем вказаних вимог, а також здійсненя неналежного захисту органом місцевого самоврядування, які призвели до ненадходження до місцевого бюджету більше 1 млн грн.
   Сєвєродонецька місцева прокуратура звернулась до суду із позовною заявою про повернення безпідставно збережених коштів у вигляді несплаченої орендної плати за користування земельною ділянкою.
   Наразі, судом відкрито провадження у справі за позовом прокурора. Судовий розгляд триває.

О.Глазунова, прокурор Сєвєродонецької місцевої прокуратури