Захист місцевою прокуратурою інтересів держави у сфері захисту прав і свобод дітей з питань здійснення закупівель товарів, робіт і послуг.

    Сєвєродонецькою місцевою прокуратурою вживаються заходи спрямовані на захист інтересів держави у сфері захисту прав і свобод дітей з питань здійснення закупівель товарів, робіт і послуг.
    З цією метою постійно вивчається інформація, розміщена на веб-порталі «Prozorro - публічні закупівлі».
    За результатами опрацювання даних встановлено, що одним із закладів освіти м. Сєвєродонецька під час здійснення закупівлі природного газу у кількості 692000 м³ з очікуваною вартістю 531 340 гривень, здійснено порушення вимог Закону України «Про публічні закупівлі», а саме необґрунтовано, без відповідної правової підстави збільшено ціну за 1000 м3 газу та зменшено плановий обсяг поставки природного газу.
    Керуючись ст. 23 Закону України «Про прокуратуру», Сєвєродонецькою місцевою прокуратурою в інтересах держави пред’явлено позов до закладу освіти (споживача) та підприємства – постачальника природного газу про визнання недійсними додаткових угод до договору постачання природного газу та повернення безпідставно сплачених коштів в сумі 27094,91грн.
    Ухвалою Господарського суду Луганської області провадження у справі за вказаним позовом відкрито. Судовий розгляд справи триває.

А. Паталаха, прокурор Сєвєродонецької місцевої прокуратури