Кримінальна відповідальність за неуважність на дорозі.

    Прокурором Сєвєродонецької місцевої прокуратури підтримано державне обвинувачення в суді та доведено винуватість мешканця міста, у скоєнні злочину, передбаченого ч.1 ст.286 КК України – порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження.
    Так, до ЧЧ Сєвєродонецького ВП ГУНП в Луганській області надійшло повідомлення про те, що на перехресті вулиць Новікова та Молодіжна відбулось порушення правила дорожнього руху, що привело до зіткнення.
В судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненні кримінального правопорушення визнав повністю, у вчиненому щиро покаявся.
    Під час перебування потерпілого в лікарні після ДТП, обвинувачений його відвідував та надавав грошові кошти на лікування, таким чином частково відшкодував завдану ним матеріальну шкоду. Заявлений цивільний позов визнав у повному обсязі.
    Вироком Сєвєродонецького міського суду Луганської області обвинуваченого визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.286 КК України та призначено покарання у виді штрафу в розмірі 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 3400 гривень (вирок не набрав законної сили).

М. Дадаян, прокурор Сєвєродонецької місцевої прокуратури