Невідворотність покарання

    Сєвєродонецькою місцевою прокуратурою здійснювалось процесуальне керівництво та підтримання публічного обвинувачення у кримінальному провадженні стосовно місцевого мешканця за вчинення злочину, передбаченого ч. 2 ст. 345 КК України - умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу легких тілесних ушкоджень, у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків.
    Досудовим слідством встановлено, що 03 листопада 2019 року, об 23:14 годині на службовий планшет групи реагування міжрайонного відділу Управління поліції охорони надійшло повідомлення про те, що у квартирі чоловік спричиняє тілесні ушкодження своєму батьку.
    Прибувши на місце події та під час спілкування із заявником про обставини події, до приміщення квартири зайшов чоловік, який вільно пересувався по квартирі та зі слів заявника спричинив йому та жінці тілесні ушкодження.
    Надалі, з метою перевірки документів для встановлення особи, поліцейський попросив чоловіка надати документ, що посвідчує його особу. Однак, останній будь-якого документу не надав, почав нецензурно виражатись в бік працівників поліції та через деякий час, підійшовши впритул до поліцейського, наніс йому удар в обличчя, чим заподіяв поліцейському тілесне ушкодження.
    Під час судового розгляду обвинувачений повністю визнав свою вину у скоєнні ним кримінального правопорушення, щиро розкаявся, суду надав пояснення, що злочин вчинив в стані алкогольного сп’яніння.
    Вироком Сєвєродонецького міського суду обвинуваченого визнано винним у вчинені злочину, передбаченого ч.2 ст.345 КК України, а саме: умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу легких тілесних ушкоджень. у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків та призначено відповідне покарання.


В. О. Жарков, прокурор Сєвєродонецької місцевої прокуратури