Нічого святого

    Сєвєродонецькою місцевою прокуратурою підтримано публічне обвинувачення стосовно місцевого мешканця за фактом вчинення ним кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 122, ч. 2 ст. 345, ч. 2 ст. 15 ч. 1, ст. 186 КК України (тобто в умисному заподіянні середньої тяжкості тілесних ушкоджень, в умисному заподіянні працівникові правоохоронного органу легких тілесних ушкоджень у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків та закінченому замаху на відкрите викрадення чужого майна (грабежі).
    Досудовим розслідуванням установлено, що в квітні 2019 року мешканець міста Сєвєродонецька перебуваючи на території Свято-Хрестовоздвиженського храму і Храму на честь ікони Божої Матері «Прикликання загиблих» заподіяв тілесні ушкодження працівникові храму у вигляді: закритої черепно-мозкової травми, струсу головного мозку, множинних забоїв, синців, забійних ран голови та обличчя, які за ступенем тяжкості кваліфікуються як легкі тілесні ушкодження, що спричинили короткочасний розлад здоров’я.
    Також, того ж дня, обвинувачений, під час встановлення обставин вчинення кримінального правопорушення, продовжуючи свою злочинну діяльність, спричинив тілесні ушкодження працівникам Сєвєродонецького ВП ГУНП в Луганській, які прибули за викликом про скоєння кримінального правопорушення.
    Крім цього, обвинувачений, не зупинившись на своїх подвигах, намагався відкрито заволодіти мобільним телефоном та службовим посвідченням із спеціальним жетоном поліцейського, але свій злочинний намір до кінця не довів з причин, що не залежали від його волі, хоча вчинив для того всі дії.
    Зловмисника одразу затримано співробітниками поліції та судом обрано йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
    Обвинувачений провину свою не визнав, у суді заперечував проти скоєння ним злочину, але у ході судового розгляду кримінального провадження стороною обвинувачення надано суду достатні докази, що підтверджують винуватість правопорушника.
    Вироком Сєвєродонецького міського суду Луганської області чоловіка визнано винним в інкримінованих йому кримінальних правопорушеннях та призначено покарання у вигляді 4 років позбавлення волі.


А. Бавикіна, прокурор Сєвєродонецької місцевої прокуратури