Крадія за грати

   Сєвєродонецькою місцевою прокуратурою Луганської області направлено до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно мешканця міста Старобільськ, який обвинувачується у вчиненні серії кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.185 КК України тобто у таємному викраденні чужого майна, (крадіжка) вчиненого повторно.
   У ході досудового розслідування встановлено, що молодий чоловік, який виїхав з міста Луганська та разом із сім'єю був зареєстрований в місті Старобільськ, в вересні 2019 року приїхав до м.Сєвєродонецька. Однак в місті Сєвєродонецьку житла не мав, на роботу не влаштувався, почав заробляти собі на життя шляхом крадіжок майна в магазинах міста. Так, за період вересень 2019 року - січень поточного року ним вчинено 5 крадіжок чужого майна.
   Крім цього, встановлено, що за цей же період часу ним вчинено ряд крадіжок в магазинах міста Рубіжного та Старобільська, де йому також оголошено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень проти власності.
   З метою запобігання можливості обвинуваченим вчинити інше кримінальне правопорушення за клопотанням прокурора на підставі ухвали Сєвєродонецького міського суду до обвинуваченого застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів.
   В ході судового розгляду обвинувачений повністю визнав свою вину у вчиненні інкримінованих його злочинів. Судовий розгляд справи триває.

Довідково: санкція ч. 2 ст. 185 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років.

І. Новохацька, прокурор Сєвєродонецької місцевої прокуратури