Чому та як навчають в університеті внутрішніх справ.

   1 лютого 2020 року, двоє студентів 2 курсу Державного Луганського університету внутрішніх справ ім. Е.О. Дідоренка, за попередньою змовою, маючи злочинний умисел, направлений на незаконне придбання та зберігання з метою збуту особливо небезпечної психотропної речовини, обіг якої заборонений, з корисливим мотивом, використовуючи канал в «Telegram», по розробленому злочинному плану, із заздалегідь закладеної в приміщенні гаражу схованки, взяли полімерний пакет, в якому знаходилось 11 пакетів меншого розміру, із особливо небезпечною психотропною речовиною, загальною масою понад 4 грами.
   Надалі юнаки на автомобілі одного із батьків, з метою збуту іншим особам, здійснювали закладки заборонених речовин в різних місцях міста Сєвєродонецька, чим привернули увагу мешканців міста.
   Злочинці були затримані на місці скоєння злочину співробітниками управління патрульної поліції в Луганській області, які прибули на виклик небайдужих громадян.
   За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 307 КК України.
   Місцевою прокуратурою до Сєвєродонецького міського суду подано клопотання про застосування до обох хлопців запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, терміном 60 днів, яке слідчим суддею задоволено, з призначенням застави в розмірі 42 040 грн. кожному.

Довідково: санкція ч. 2 ст. 307 КК України – передбачає позбавлення волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна.