В Сєвєродонецьку пройшла Перша міська модель ООН «ЛіМООН-2020»

    13 Лютого 2020 року в Сєвєродонецькому багатопрофільному ліцеї проходила Перша міська модель ООН «ЛіМООН-2020» за підтримки БФ «Восток-СОС» та естонської організації MTU Mondo. Проведення цієї рольової гри, що імітує роботу комітетів Організації Об’єднаних Націй, стало традицією ліцею.
    На церемонію відкриття Генеральної Асамблеї завітали поважні гості. Серед яких були в.о. міського голови Ткачук В.П., начальник відділу освіти Талдонова Л.О., спеціаліст з прав людини моніторингової місії ООН в Україні Грішко І., прокурор Сєвєродонецької місцевої прокуратури Пройда Л.В.
    Прокурор місцевої прокуратури виступила на відкритті з темою: «Протидія катуванню та іншим жорстоким, нелюдським або таким, що принижують гідність, видам поводження і покарання в зонах проведення військових дій та під час кримінального судочинства», в якій наголосила, що неприпустимість застосування катування регламентовано багатьма міжнародними нормативно-правовими актами, які ратифіковані Україною та роз’яснила положення КПК та Кримінального Кодексу України, а саме статтю 127, яка передбачає покарання за вказані дії.
    За результатами гри резолюцію першої міської Моделі ООН «ЛіМООН-2020» прийнято, кращого делегата, найерудованішого голову Комітету та Переможця глядацьких симпатій нагороджено цінними подарунками.

Л. Пройда, прокурор Сєвєродонецької місцевої прокуратури