Сєвєродонецька місцева прокуратура попереджає суб’єктів декларування про обов’язок подачі щорічної декларації за 2019 рік

    Сєвєродонецькою місцевою прокуратурою забезпечено участь у розгляді судом справи про адміністративне правопорушення, пов’язане з корупцією стосовно майстра лісу Сєвєродонецького лісництва Державного підприємства «Сєвєродонецьке лісомисливське господарство».
    Під час розгляду в суді встановлено, що майстер лісу Сєвєродонецького лісництва Державного підприємства «Сєвєродонецьке лісомисливське господарство» несвоєчасно, без поважних причин, подав шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2017 рік, у зв’язку з чим, вчинив адміністративне правопорушення, пов’язане з корупцією, відповідальність за яке передбачено ч. 1 ст. 172-6 КУпАП.
    Вказана особа визнана судом винною та на майстра лісу накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу.
    Суб’єкти декларування недостатньо приділяють увагу щодо необхідності вчасного подання декларації, за що притягуються до відповідальності за порушення вимог фінансового контролю.

П. Гайович, прокурор Сєвєродонецької місцевої прокуратури