У Сєвєродонецьку відбудеться змагання із сучасного мечевого бою за підтримки ЮНІСЕФ та уряду Японії

З 29 лютого по 1 березня в СК “Олімпія” у Сєвєродонецьку відбудеться перше відкрите змагання за кубок із сучасного мечевого бою. В турнірі змагатимуться представники п’ятьох спортивних клубів у різних вікових категоріях: 29 лютого відбудуться спаринги між хлопцями від 6 до 17 років, а 1 березня - між хлопцями від 18 років та старшими.

Участь наймолодших дітей у турнірі стала можливою завдяки глобальній інноваційній програмі UPSHIFT Україна, що реалізується Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) за підтримки уряду Японії.

Організатори турніру - команда зі спортивного клубу “Шарухань” - отримала грант від програми UPSHIFT на суму близько 50 тис. гривень та придбала спеціальне спорядження для дітей, якого раніше для занять не було: меч, щит, шолом, жилет, захисне екіпірування для рук, ніг, шиї.

Під час заходу можна буде подивитися на змагання, а також організатори пояснять технологію змагань, переваги та особливості сучасного мечевого бою, продемонструють нове спорядження, розкажуть про безкоштовну секцію з мечевого бою для дітей.

Дата та час проведення: 29 лютого - 1 березня 2020 року, з 10:00 до 20:00
Місце: м.Сєвєродонецьк, спортивний клуб “Олімпія”, вул. Сметаніна, 5а
Контакти: Олена Галіцина, представниця UPSHIFT Україна в Сєвєродонецьку, 066 847 47 33
Ксенія Шепеленко, комунікаційна менеджерка UPSHIFT Україна, 066 919 74 37, shepelenko.kseniia@gmail.com

Довідково
Програма UPSHIFT реалізується у 22 країнах світу та поєднує тренінги із соціальних інновацій, наставництво та фінансову підтримку. Це дає молоді навички та ресурси, щоб визначити проблеми своїх громад та запропонувати інноваційні рішення цих проблем. Програма розвиває навички та життєстійкість молодих людей, а їхні громади отримують переваги від рішень, що пропонує молодь. В Україні програму було започатковано у 2018-2019 навчальному році у Харкові, а в 2019-2020 році її було розширено на Донецьку та Луганську область.
ЮНІСЕФ у своїй діяльності відстоює права і добробут кожної дитини. Спільно з партнерами ЮНІСЕФ працює у 190 країнах і територіях задля переведення цього зобов'язання у площину практичних дій, докладаючи особливих зусиль для охоплення найуразливіших і соціально виключених дітей, заради всіх дітей, де б вони не знаходилися.