Сєвєродонецькою місцевою прокуратурою вжиті заходи до припинення порушень земельного законодавства.

   Сєвєродонецькою місцевою прокуратурою встановлено факт незаконного користування земельною ділянкою комунальної форми власності, що на праві постійного користування передана заводу будівельних матеріалів, з метою будівництва асфальтобетонного заводу в районі с. Воєводівка.
   Зокрема, між заводом як власником нерухомого майна, яке розташоване на вищевказаній земельній ділянці, та підприємством з будівництва доріг і автострад, всупереч вимогам чинного законодавства та без згоди Сєвєродонецької міської ради, було укладено договір оренди нерухомого майна.
   Внаслідок передачі за вказаним договором земельної ділянки промислового призначення даним заводом у користування вищевказаного підприємства без відповідного погодження представником власника – Сєвєродонецької міської ради було суттєво порушено інтереси держави та процедуру, встановлену земельним законодавством у сфері земельних відносин, зокрема щодо порядку набуття прав на землю.
   З-поміж іншого, діяльність вказаного об’єкту промисловості неодноразово викликала протести жителів с. Воєводівка у зв’язку із погіршенням екологічного стану навколишнього природного середовища.
   З метою усунення виявлених порушень, Сєвєродонецькою місцевою прокуратурою в порядку господарського судочинства подано позов про визнання недійсним окремого пункту договору оренди нерухомого майна та повернення земельної ділянки землекористувачу.


Ю.Шатайло, прокурор Сєвєродонецької місцевої прокуратури