У Сєвєродонецьку вимагають демонтувати скляну стелу

У Сєвєродонецьку вимагають демонтувати скляну стелу

У Сєвєродонецьку підприємець, який встановив у сквері дизайнерську стелу за власні гроші. Він отримав припис від міської влади з вимогою демонтувати споруду, повідомляє Суспільне мовлення України.

У сквері ім.Миколи Гоголя підприємець Михайло Івонін за власні гроші встановив скляну стелу заввишки 2 метри. На ній зображений український тризуб.

- Сквер Гоголя не має своїх розпізнавальних знаків. Спілкуючись з Дмитром Прудовим побачив ескіз, який він колись робив у вигляді логотипу скверу Гоголя. Це настільки оригінальним мені здалося тут і український прапор і український тризуб і Гоголь, кий пише свою поему, — розповідає підприємець Михайло Івонін.

Днями підприємець отримав листа від міської ради з вимогою демонтувати незаконну споруду.

- Виписали припис про демонтаж цієї стели та склали на мене протокол про адміністративне порушення та тепер мені випишуть штраф, — розказує чоловік.

Розмір штрафу призначить суд, а поки чоловік не збирається виконувати припис та демонтувати стелу.

- Звичайно ніхто не буде її демонтувати, більш того, я думаю що знайдеться не один десяток активістів, які прийдуть і завадять демонтажу цієї стели, — каже Михайло Івонін.

За словами заступника Сєвєродонецького міського голови Олексія Свєтікова, згідно з чинним законодавством стела є рекламним носієм та повинна бути демонтована:

- Так звана стела насправді це об’єкт реклами, бо там написано підприємство, керівник підприємства. Вона встановлена без будь-якого погодження з міською радою. Якщо він не виконає припис, то приїдуть добрі хлопці з комунальних підприємств, зріжуть цю споруду і перевезуть на майданчик аварійної служби.

На стелі вказане ім’я підприємця та назва науково-дослідного інституту, де була виготовлена стела.

За словами правозахисника Едуарда Слєсарєва, це не є ознакою реклами:

- Та стела, яку поставив за свої гроші пан Івонін, є елементом декоративного оснащення. Жодним чином це не є, як зазначено в протоколі, засіб для розміщення реклами, оскільки там не можливо розмістити рекламу. Сама стела не містить інформацію, яка може бути доведена до споживачів.

Правозахисник у таких діях влади вбачає зловживання службовим становищем:

- Такі дії, вони не витримують жодної критики та чітко вказують на те, що з боку керівництва міста, з боку посадових осіб, здійснюється явне зловживання своїми службовими обов’язками. Оскільки порушення правил доброустрою вважається неналежний санітарний стан територій, влаштування звалищ побутового або будівельного сміття на території.

Згідно з приписом демонтувати стелу мають 14 квітня.