Северодонецкий городской совет не умеет в онлайн?

Сегодня, 15 апреля, городской совет опубликовал новость с заголовком "Офіційно: опозиційні депутати заблокували проведення майбутніх сесій у скайп-режимі":

Як вже повідомлялося, 10 квітня на вимогу виконавчого комітету була невідкладно проведена 80-а сесія Сєвєродонецької міської ради. Невідкладність була пов’язана з тим, що з обласного бюджету до міського була надана субвенція близько 4 млн.грн. для придбання ліків та медичних матеріалів. Сесія проводилася у режимі Скайп-конференції, до центрального комп’ютера були підключені депутати, логіни яких малися на час скликання (прим. sd.ua - позвонить и спросить не получилсь?) сесії в оргвідділі міської ради. Сесія відбулася, відеозапис сесії можна переглянути у цьому повідомлені.

В понеділок, 13 квітня, оргвідділ міської ради почав підключати до скайп-чату «Сесія Сєвєродонецької міської ради» інших депутатів, які зазначені у переліку осіб, що обрані депутатами Сєвєродонецької міської ради, розміщеному на сайті ЦВК. Проте відразу після цього певні депутати і не депутати встановили контроль над цим службовим чатом. Спочатку депутат Ольга Лішик, не маючи на це жодних повноважень, включила до списку учасників чату Сергія Зарецького, який депутатом міської ради не є. Потім останній почав закидувати службовий чат своїми повідомленнями. З’ясувалося, що чат у Скайпі не має функції адміністрування особою, яка чат створила, і таким чином он-лайн-майданчик для проведення сесії опозиційні депутати перетворили в черговий політичний міні-мітинг.

У зв’язку з цим розпорядження міського голови від 10.04.2020р. №114, яким передбачалося проведення сесії в он-лайн режимі, було скасоване Вячеславом Ткачуком.

Наразі Сєвєродонецька міська рада веде переговори про придбання у фірми Майкрософт 50 ліцензій на програмний продукт «Скайп-бізнес», у якому є функціонал адміністрування скайп-конференцією. Така програма буде установлена у 35 осіб, які на офіційному сайті Центральної виборчої комісії зазначені як депутати Сєвєродонецької міської ради та у членів виконкому (крім працівників виконавчих органів міської ради). Після цього проведення сесій міської ради та засідань виконкому на весь час карантину буде проводитись виключно в он-лайн режимі, як того сьогодні вимагає закон України. Сподіваємось, що це відбудеться у найближчі дні.
 

Предлагаем читателям сайта также позицию другой стороны.

Елена Нижельская, депутат городского совета, сообщила 13 апреля:

Сьогодні зателефонували з Сєвєродонецької міської ради, запитали моє ім'я в Skype. Я надала. Трошки пізніше користувач "Ткачук Вячеслав" додав мене до своїх контактів. Згодом мене додали до чату "Сессия"). Зателефонували та перевірили чи чути мене та чи видно) Все було ок. Як виявилось, що додали мене до саме того чату, за допомогою якого 10.04.2020 начебто провели пленарне засідання Сєвєродонецької міської ради)) Про яке мене, як депутата пан тка чук забув сповістити, тим самим здійснивши пряме перешкоджання моїй депутатській діяльності. Подивившись історію чату (сповіщення та фото) я побачила, що 10.04.2020 до активного спілкування на так званій "сесії" долучилося не більше 7 осіб)) Ну може інші спілкувалися тихесенько, не проявляючи активності. Але найбільше мене "здивувало" те, що користувачі Сергій Войтенко та Юрій Матохін були додані до цього чату тільки сьогодні (13.04.2020). Як і я, користувач "Сіверський Донець"). Але на думку Вячеслав Ткачук та Татьяна Винничук, депутати Матохін та Войтенко в цьому чаті голосували ще 10.04.2020). Цей "факт" затегані посадові особи підтвердили своїми підписами в протоколах поіменного голосування. Здається, що треба організувати проведення курсів первинної компьютерної грамотності та цифрової безпеки для ко манди та осіб, які обслуговують їх інтереси. А то не вдобно за місто, яке колись пишалося своїм інтелектом( Але може це такий екзотичний спосіб #явкасповинной.

 

Сергей Зарецкий:

На днях горсовет решил использовать с пользой для себя эпидемию короновируса и испытал новый метод жульничать - проводить по Skype сессии депутатов. Но в результате вышло позорище и вполне реально, ещё одно уголовное дело. Посмотрев этот сюжет Вы сделаете свою собственную оценку профессиональным навыкам в.о.головы Ткачука.

Галерея зображень

Фото от Елена Нижельская
Фото от Елена Нижельская