Засуджено шахрая, який був ланкою в схемі «Син в біді»

    Сєвєродонецькою місцевою прокуратурою підтримано обвинувачення у суді та доведено винуватість мешканця міста Сєвєродонецька у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 190 КК України, тобто в заволодінні чужим майном, шляхом обману (шахрайство), вчиненому повторно, за попередньою змовою групою осіб.
    Як встановлено під час досудового розслідування та доведено в суді місцевий мешканець разом із своїм знайомим, який на даний час перебуває у місцях позбавлення волі, вирішили заволодіти чужим майном шляхом обману.
    Реалізуючи свій злочинний умисел, подільник, який перебуває у в’язниці, дзвонив з мобільних телефонів громадянам міста та повідомляв про те, що їх родичі нібито вчинили кримінальне правопорушення та на даний час затримані працівниками поліції. Однак є можливість вирішити питання щодо не притягнення їх до кримінальної відповідальності за умови негайної передачі грошових коштів «потерпілому».
    Шахраї, використовуючи стресовий стан потерпілої особи, пов’язаний із переживаннями за долю близьких родичів, переконували людей віддати грошові кошти. Надалі молодик, представлявшись співробітником правоохоронних органів, що не відповідало дійсності, приходив додому до потерпілих та забирав у них гроші для нібито вирішення питання щодо рідних.
    З отриманими коштами злочинець зникав. Надалі грошима ділився з подільником із в’язниці, а своєю долею розпоряджався на власний розсуд.
    В судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненні злочину визнав повністю, щиро розкаявся.
    Вироком Сєвєродонецького міського суду обвинуваченого визнано винним та йому призначено покарання у вигляді позбавлення волі строком на 5 років 6 місяців.

Ю. Зінченко, прокурор Сєвєродонецької місцевої прокуратури