Шахраю місце за гратами.

    Сєвєродонецькою місцевою прокуратурою здійснювалось процесуальне керівництво та підтримання публічного обвинувачення у кримінальному провадженні стосовно місцевого мешканця за вчинення злочинів, передбачених ч. 2 ст. 190 КК України – заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайстві), вчиненому повторно.
    Досудовим слідством встановлено, що в період березня-травня 2018 року раніше неодноразово судимий, ніде не працюючий місцевий мешканець систематично вводив в оману продавців об’єктів торгівлі, розташованих на території м. Сєвєродонецька. Для шахрайських дій використовував сувенірні «грошові купюри» номіналом 200 та 500 гривень, які заздалегідь пристосовував для надання їм більшої схожості із справжніми грошовими купюрами та зафарбовував написи «сувенір».
    Заходячи до крамниці, шахрай «придбавав» речі невеликої вартості (пляшку пива, моток пряжі, коректор тощо). Відволікаючи увагу продавця, «розраховувався» за товар сувенірною купюрою, отримуючи взамін і товар і решту - справжніми грошима.
    Лише на території м. Сєвєродонецька виявлено та розкрито 7 епізодів злочинної діяльності цієї особи та ще низку подібних злочинів на території Луганської області. Крім цього, перебуваючи під час розгляду справи на цілодобовому домашньому арешті, вчинив ще злочин, передбачений ч. 2 ст. 125 КК України (нанесення тілесних ушкоджень).
    В судовому засіданні прокурором повністю доведено вину обвинуваченого у скоєних злочинах.
    Вироком Сєвєродонецького міського суду шахраю призначено покарання у вигляді позбавлення волі строком на 2 роки та задоволено цивільні позови, подані потерпілими, щодо відшкодування майнової шкоди.

Д. Куцелепа, прокурор Сєвєродонецької місцевої прокуратури