Під час Великодня порушень карантинних заходів на Луганщині не зафіксовано

Під час Великодня порушень карантинних заходів на Луганщині не зафіксовано

Про роботу відповідних відомств і служб області під час карантину розповіли на прес-брифінгу в облдержадміністрації 21 квітня.

Так, заступник начальника Головного управління Національної поліції в Луганській області Юрій Слухаєнко зауважив, що поліцією Луганщини напередодні Великодніх свят організовано комплекс профілактичних підготовчих заходів.

Щоденно патрульними нарядами проводиться роз’яснювальна робота з громадянами, організовані робочі зустрічі з головами релігійних організацій різних конфесій, правопорядок та дотримання карантинних вимог забезпечували близько 1500 поліцейських. Порушень не зареєстровано.

Він повідомив, що під час карантину загалом щоденно на патрулювання заступають 1100-1200 співробітників поліції. Вони контролюють дотримання вимог щодо закриття ринків, діяльності підприємств та організацій, які передбачені Урядом, профілактичну роботу з громадянами по дотриманню ними вимог карантину.

За період карантину складено 144 адміністративні протоколи. З них 5 – за поширення недостовірної інформації в соціальних мережах, 139 – за порушення карантинних обмежень.

Як зазначив спікер, за цей час на Луганщину з інших країн повернулися 1439 громадян. При перетині кордону вони підписали згоду на самоізоляцію. При відповідних перевірках складено три адмінпротоколи за порушення самоізоляції.

Із прийняттям Урядом рішення щодо поміщення громадян, що перетинають кордон, на обсервацію, в область прибули 73 людини.

Заступник начальника Головного управління ДСНС України у Луганській області Павло Корчагін поінформував, що проведено дезінфекцію 1061 місця загального користування, 3648 км доріг та тротуарів. На території 5 опорних закладів охорони здоров’я розгорнуто намети тимчасових пунктів прийому хворих. Організоване курсування оперативної техніки для інформування громадян щодо дій під час карантину.

До цих заходів щоденно долучаються близько 180 співробітників ДСНС та 40 одиниць спецтехніки.

За словами заступника начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області Володимира Єсипова, разом з представниками Нацполіції впроваджені заходи щодо припинення роботи закладів громадського харчування, промислових магазинів, закладів побутового обслуговування громадян, розважальних закладів. Проводиться дезінфекція 2052 приміщень об’єктів продовольчої торгівлі, 397 аптек, 44 закладів громадського харчування, які здійснюють транспортну доставку, та 107 транспортних засобів.

Також Держпродспоживслужбою посилено державний санітарно-епідемічний нагляд за дотриманням вимог санітарного законодавства на 384 об’єктах водопостачання та водовідведення. Проведена санітарно-просвітницька

фото: Алексей Самохин