Із залу суду.


   Сєвєродонецькою місцевою прокуратурою підтримано державне обвинувачення в суді та доведено винуватість мешканця міста Сєвєродонецька, у вчиненні серії кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 190 КК України, тобто в заволодінні чужим майном, шляхом обману (шахрайство), вчиненому повторно.
   Досудовим розслідуванням встановлено, що неодноразово раніше судимий чоловік, звільнившись з місць позбавлення волі повернувся додому в м. Сєвєродонецьк Однак, висновків для себе не зробив, на шлях виправлення не встав та продовжив своє кримінальне життя.
   Перебуваючи у в'язниці, разом із своїми співкамерниками розробили, на перший погляд, нескладну схему шахрайських дій. Так, напарник із в'язниці дзвонив громадянам міста Сєвєродонецька та повідомляв про потрапляння їх родичів до дорожньо-транспортної пригоди. З метою не притягнення до кримінальної відповідальності родича, злочинці вимагали у рідних певну суму грошей, за якими проходив чоловік, що перебував на свободі. Після отримання винагороди, частина грошей перераховувалась на картки ув’язнених, а частину отримував мешканець м. Сєвєродонецька.
   Таким чином, злочинцями було ошукано п'ять громадян міста Сєвєродонецька.
   Крім цього, перебуваючи на свободі, чоловік вирішив займатись утепленням житлових будинків. Восени 2019 року домовився на виконання робіт та отримав від потерпілого відповідну суму коштів. Однак наміру виконувати роботи не мав, ремонтні робити не розпочав, заволодів грошовими коштами потерпілого та гроші не повернув.
   В суді підсудний свою провину в інкримінованих злочинах визнав частково. Однак, на підставі беззаперечних доказів, прокурором в суді його вину доведено в повному обсязі.
   Вироком Сєвєродонецького міського суду обвинуваченого визнано винним та йому призначено покарання у вигляді позбавлення волі строком на 5 років 6 місяців.

О.В. Кудрявцева, прокурор Сєвєродонецької місцевої прокуратури