«Велике будівництво» на дорозі від Станиці Луганської до Сєвєродонецька

«Велике будівництво» на дорозі від Станиці Луганської до Сєвєродонецька

Всі три підрядника працюють на дорозі від Станиці Луганської до Сєвєродонецька
Служба автомобільних доріг у Луганській області повідомляє про те, що як і очікувалося, 23 квітня приступив до роботи останній з трьох підрядників, які цьогоріч відбудовують дорогу від Станиці Луганської до Сєвєродонецька. Все відбувається за планом, згідно з графіком проведення ремонтних робіт. Підрядники створюють нові робочі місця та залучають до цього мешканців Луганщини, пропонують гідну зарплату. Про це журналістам повідомив очільник Служби автомобільних доріг у Луганській області Павло Цубер під час інспектування старту робіт ТОВ «Ростдорстрой» у місті Щастя.

Робити на Луганщині ведуться у рамках проекту #Велике_Будівництво. Згідно рішення українського Уряду, попри карантин, роботи з проекту #Велике_Будівництво не припиняються. На Луганщині проект щоденно набирає обертів та потужності. Наразі у Луганській області працюють всі три підрядні організації, які в стислі терміни проведуть ремонті роботи.

Де будуть ремонтувати дороги? Яка вартість?

Загальна протяжність маршруту від Станиці Луганської до Сєвєродонецька – 123 км. Дорога складається з декількох ділянок різних доріг. Фактично, без перебільшення можна назвати цю дорогу «дорога життя, дорога в Україну». Дорогу на Станицю Луганську обіцяли зробити ще п’ять років тому, у 2015 році. Втім, реально роботи з поточного середнього ремонту розпочалися тільки в поточному році. 

Це дуже великий проект, який вперше реалізується на території Луганської області. Тендери були проведені Службою автомобільних доріг у Луганській області у системі ProZorro.
Тендери були проведені у березні поточного року, на початку квітня з переможцями тендерів були підписані договори. 

• ТОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл» приступив до роботи 8 квітня (роботи були розпочаті зі Станиці Луганської в сторону Щастя).
• ТОВ «Автомагістраль-Південь» – 15 квітня (роботи стартували у смт Новоайдар в сторону Сєвєродонецька).
• ТОВ «Ростдорстрой» (роботи були розпочаті зі Щастя в сторону Новоайдару) – 23 квітня 2020 року.

Ділянки, які будуть ремонтуватися (місце, вартість проведення робіт на цій ділянці):

ТОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл» проводить наступні роботи:
1) Поточний середній ремонт автомобільної дороги загального користування державного значення Т-13-09 Щастя – Широкий на ділянці км 0+000 – км 37+350 у Луганській області – загалом 37 км дороги (вартість – 473 994 000 грн).

2) Поточний середній ремонт автомобільної дороги загального користування державного значення Р-22 контрольно-пропускний пункт «Красна Талівка» – Луганськ на ділянці км 26+630 – км 43+430 у Луганській області – загалом 17 км дороги (вартість – 405 669 000 грн).

ТОВ «Автомагістраль-Південь» проводить поточний середній ремонт автомобільної дороги загального користування державного значення Т-13-06 Сєвєродонецьк – Новоайдар, на ділянці км 7+400 – км 44+960 у Луганській області – загалом 37 км дороги (вартість – 640 336 897 грн).

ТОВ «Ростдорстрой» проводить поточний середній ремонт автомобільної дороги загального користування державного значення Н-21 Старобільськ – Луганськ – Хрустальний – Макіївка – Донецьк, на ділянці км 39+960 – км 71+960 у Луганській області – від Щастя до Новоайдару – загалом 32 км дороги (вартість – 816 990 000 грн).

Хто ці підрядні організації? І чому обрали саме їх?

ТОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл» — дочірнє підприємство турецького будівельно-підрядного транспортно-торгово-промисловового АТ «Онур Тааххют», що здійснює будівництво і ремонт автошляхів. Компанія «Онур конструкціон інтернешнл» зареєстрована в Україні, працює в країні з 2006 року. Місце реєстрації – Київ.

Фахівці називають ТОВ «Автомагістраль-Південь» одним з визнаних лідерів у сфері дорожнього будівництва в Україні. Компанія працює в більшості регіонів країни, реалізує найбільш масштабні та важливі інфраструктурні проєкти. Компанія вперше вийшла на ринок дорожнього будівництва в 2004 році. Невелика регіональна підрядна фірма мала в своєму складі декілька десятків співробітників і невелику кількість техніки. Крок за кроком була побудована потужна національна автодорожня компанія. Місце реєстрації – Одеса.

ТОВ «Ростдорстрой» (скорочена назва ТОВ "РДС") – українська компанія, яка входить до групи компаній RDS, будує дороги по всій Україні. Має досвід понад 14 років роботи на ринку дорожнього будівництва. Проклали понад 10 тис кілометрів доріг по всій країні. Місце реєстрації – Одеса.

За словами очільника Служби автомобільних доріг у Луганській області Павла Цубера, всі три компанії були обрані у системі ProZorro. На сайті ProZorro у відкритому доступі є вся відповідна документація щодо проходження тендерних закупівель. Всі три компанії об’єднує великий досвід роботи, тисячі кілометрів побудованих доріг по всій Україні, потужний сучасний автопарк спецтехніки. 

«Під час ремонту будуть застосовуватися тільки сучасні технології дорожнього будівництва. Цьому сприятиме і сучасна спецтехніка, і виготовлення асфальтобетонних сумішей, модифікованого бітуму та інших матеріалів. Все наведене, ми сподіваємося, забезпечить відповідну якість та продовжить термін служби дорожнього покриття», – зазначає Павло Цубер, – «Втім, хочу особливо це підкреслити, до всіх підрядників у нас жорсткі вимоги щодо якості проведення робіт. Хід ремонту, відповідність технологічному циклу знаходиться під контролем замовника – Служби автомобільних доріг у Луганський області».

Створюють нові робочі місця. Залучення до дорожніх робіт мешканців Луганщини
Павло Цубер особливо підкреслює той факт, що підрядні організації будуть залучати до проведення робіт місцевих мешканців.

«Ні для кого не секрет, що сьогодні дуже важливою проблемою для мешканців Луганщини є безробіття. Особливо гостро ця гостра проблема постає в умовах карантину. За даними наших підрядників, вони будуть залучати до робіт жителів нашої Луганщини. Так, наприклад, керівники «Онур Конструкціон Інтернешнл» повідомили про те, що залучать більш ніж 40 осіб, які працюватимуть на асфальтобенному заводі у Щасті та інших ділянках. Сьогодні нам повідомили, що ТОВ «Ростдорстрой» залучає близько 30 місцевих співробітників. Те саме очікуємо і від ТОВ «Автомагістраль-Південь». Працювати приходять дорожні робітники, водії, механізатори, трактористи, тощо» – повідомив Павло Цубер.
Платити заробітну плату будуть підрядники. І вони запевнюють, що вона буде гідною. Вже зараз до підрядників звертаються за роботою мешканці Щастя, Старобільська, Новоайдара та інших населених пунктів.

Роботи на дорозі, яка веде зі Станиці Луганської до теперішнього адміністративного центру області міста Сєвєродонецьк, ведуться за дорученням Президента України Володимира Зеленського, Голови Укравтодору Олександра Кубракова, а також знаходиться на особистому контролі з боку очільника Луганщини Сергія Гайдая.
Варто зазначити, що під час проведення робіт дорога не перекрита, роботи ведуться по одній стороні. Під час виконання робіт рух транспорту організовано однією половиною проїзної частини дороги у реверсному режимі. Безпека руху забезпечена відповідними знаками та попереджувальним регулюванням. Втім, такі ускладнення у русі потребують особливої уваги з боку водіїв, дотримання швидкісного режиму.

Варто додати, що цього року Укравтодор має амбітний план оновити більше 4000 км українських доріг. В умовах загальнонаціонального карантину Укравтодор продовжує «Велике будівництво». Нагадаємо, проект «Велике будівництво» був ініційований президентом України Володимиром Зеленським. Восени 2019 року Президент дав доручення відремонтувати дорогу від Сєвєродонецька до Станиці Луганської повністю, у стислі терміни.
Про хід виконання робіт – читайте у наступних повідомленнях Служби автомобільних доріг у Луганській області. Для цього вам необхідно підписатися на сторінку Служби автомобільних доріг у Луганській області у Фейсбуці, а також на сайт Укравтодору.

Нагадуємо, на території Луганської області налічується 5 898 км автомобільних доріг загального користування, у тому числі на контрольованій території – 3 616 км. У тому числі 1 177 км доріг державного значення (національні – 274,8 км, регіональні – 222,5 км, територіальні – 679,8 км), та 2 439 км – місцевого значення. Дороги місцевого значення знаходяться на балансі Луганської облдержадміністрації та органів місцевого самоврядування.

Служба автомобільних доріг у Луганській області звертається до водіїв з проханням бути пильними та максимально уважними в місцях проведення дорожніх робіт. На дорогах працюють люди! Будьте уважними та взаємоввічливими.

Галерея зображень

«Велике будівництво» на дорозі від Станиці Луганської до Сєвєродонецька
«Велике будівництво» на дорозі від Станиці Луганської до Сєвєродонецька
«Велике будівництво» на дорозі від Станиці Луганської до Сєвєродонецька
«Велике будівництво» на дорозі від Станиці Луганської до Сєвєродонецька
«Велике будівництво» на дорозі від Станиці Луганської до Сєвєродонецька
«Велике будівництво» на дорозі від Станиці Луганської до Сєвєродонецька
«Велике будівництво» на дорозі від Станиці Луганської до Сєвєродонецька
«Велике будівництво» на дорозі від Станиці Луганської до Сєвєродонецька
«Велике будівництво» на дорозі від Станиці Луганської до Сєвєродонецька

Прес-служба Служби автомобільних доріг у Луганській області