Прокуратура в судовому порядку оскаржує незаконну передачу у власність земельної ділянки вартістю 6,5 млн грн

   Сєвєродонецька місцева прокуратура звернулась до Господарського суду Луганської області з позовною заявою про визнання незаконним та скасування рішення Сєвєродонецької міської ради яким у 2019 році безпідставно передано у власність земельну ділянку площею 4,3 га, вартістю понад 6,5 млн грн житлово-будівельному кооперативу.
   Необхідність такого безоплатного відведення у власність земельної ділянки обґрунтовувалось тим, що членами вищевказаного кооперативу є учасники антитерористичної операції які потребують забезпечення житлом.
   Проте, засновниками та членами кооперативу являлися лише 4 особи, які не перебували на квартирному обліку і не потребували поліпшення житлових умов. Окрім того, житлово-будівельний кооператив, якому передали ділянку, є обслуговуючим кооперативом, мета, підстави, порядок створення якого не відповідають вимогам, які передбачають можливість надання безоплатно у власність земельної ділянки саме житлово-будівельному кооперативу.
   Реагуючи на виявлені порушення, прокуратурою заявлено вимогу про скасування державної реєстрації права власності на земельну ділянку, що призведе до повернення земельної ділянки у комунальну власність громади міста.
   Наразі судом відкрито провадження у справі.

О. Глазунова, прокурор Сєвєродонецької місцевої прокуратури