Розбійника засудили до 12 років позбавлення волі.

   Сєвєродонецькою місцевою прокуратурою підтримано публічне обвинувачення в суді та доведено винуватість місцевого жителя, який обвинувачувався у скоєні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.125 (спричинення легких тілесних ушкоджень), ч.1 ст.162 (порушення недоторканості житла), ч.3 ст.187 (розбій, поєднаний з проникненням у житло) КК України .
   В ході досудового розслідування встановлено, що місцевий мешканець, який раніше неодноразово відбував покарання у вигляді позбавлення волі за скоєння корисливих злочинів, в жовтні 2018 року проник до подвір'я будинку селища поблизу м. Сєвєродонецька, де мешкала жінка похилого віку.
   Однак жінка несподівано повернулась додому і у чоловіка виник злочинний намір на спричинення тілесних ушкоджень потерпілій. В результаті злочинних дій нападника, жінка отримала тілесні уродження, що спричинили короткочасний розлад здоров’я.
    Продовжуючи свої злочинні дії, в грудні 2018 року злочинець проник до приватного будинку селища, де, погрожуючи мешканцям будинку предметом, зовні схожим на автоматичну вогнепальну зброю, вимагав передати йому грошові кошти та вироби із золота. Забрав у власників будинку гроші, які були у господарів будинку та мобільний телефон, зник з місця вчинення злочину.
   Вироком Сєвєродонецького міського суду нападника визнано винними за ч.2 ст.125, ч.1 ст.162, ч.3 ст.187 КК України та йому призначено покарання за сукупністю злочинів у вигляді 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

О.Я. Лещинська, прокурор Сєвєродонецької місцевої прокуратури