Невідворотність покарання

Невідворотність покарання

                                 Невідворотність покарання

       Сєвєродонецькою місцевою прокуратурою здійснювалось процесуальне керівництво у кримінальному провадженні стосовно громадянина Б. за вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 307 КК України – незаконне придбання, зберігання з метою збуту, а також незаконний збут особливо небезпечних наркотичних засобів, психоторпгних речовин.
Досудовим розслідуванням встановлено, що громадянин Б., у червні та липні 2019 року, маючи та реалізовуючи свій злочинний умисел, спрямований на збут особливо небезпечного наркотичного засобу – канабісу та наркотичного засобу, обіг якого обмежено – метадону, придбав у невстановленої в ході досудового розслідування особи у невстановлений час вказані наркотичні засоби , переслідуючи мету в подальшому їх збути, надалі незаконно збув гр.І. особливо небезпечний наркотичний засіб - канабіс та наркотичний засіб - метадон за грошові кошти в сумі 600 гривень.
Сєвєродонецький міський суд, враховуючи позицію державного обвинувача щодо кваліфікації дій та доведеності вини обвинуваченого Б., при наявності беззаперечних доказів його вини, з урахуванням відсутності обставин, які пом’якшують покарання, визнав Б. винним у вчиненні злочинів, передбачених ч.2 ст. 307 КК України та призначив покарання у вигляді позбавлення волі строком на 9 років з конфіскацією всього належного йому майна.
30.04.2020 року вирок суду вступив у законну силу.

Довідково: санкція ч. 2 ст. 307 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна.