Притягнення до кримінальної відповідальності за надання неправомірної вигоди поліцейським

Притягнення до кримінальної відповідальності за надання  неправомірної вигоди поліцейським

            Сєвєродонецькою місцевою прокуратурою підтримано публічне обвинувачення у кримінальному провадженні стосовно місцевої мешканки за фактом пропозиції надання неправомірної вигоди поліцейським Управління патрульної поліції в Луганській області за не притягнення її до адміністративної відповідальності.
            Під час судового розгляду доведено, що підсудна, яка була зупинена працівниками патрульної поліції під час керування транспортним засобом, намагалась уникнути відповідальності за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст.130 КУпАП (керування водієм транспортним засобом в стані алкогольного сп'яніння) та запропонувала неправомірну вигоду за не направлення матеріалів про вчинення адміністративного правопорушення до суду, для розгляду по суті.
            Вироком Сєвєродонецького міського суду мешканку м. Сєвєродонецька визнано винною у пропозиції надання неправомірної вигоди патрульним поліцейським за не притягнення її до адміністративної відповідальності, та засуджено до покарання у виді штрафу у розмірі 500 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 8500 грн.


Довідково: санкція ч. 1 ст. 369 КК України передбачає покарання у вигляді штрафу від п’ятисот до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавленням волі на той самий строк.