Малолітній крадій

Малолітній крадій

       Сєвєродонецькою місцевою прокуратурою здійснювалось процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом крадіжки мобільного телефону учнем загальноосвітньої школи м. Сєвєродонецька.
       Досудовим розслідуванням встановлено, що на початку березня 2020 року малолітній громадянин знаходячись у приміщенні учбового кабінету середньої загальноосвітньої школи міста, побачив мобільний телефон, що перебував на полиці у парті, за якою він сидів.
       В цей час, у учня виник злочинний умисел спрямований на таємне викрадення чужого майна, реалізуючи який, скориставшись тим, що за його діями ніхто не спостерігає, взяв із парти вищезазначений мобільний телефон, витяг його з захисного чохла та забрав собі, сховавши під одягом, а чохол повернув під парту за якою сидів.
       По закінченню уроку, учень з викраденим майном з місця скоєння злочину пішов, тим самим обернувши викрадене в свою власність, чим спричиним власнику телефону матеріальну шкоду.



Довідково: Відповідно до ст. 22 КК України, вік, з якого може наставати кримінальна відповідальність за ст. 185 КК України (крадіжку) - 14 років.