Миколу Кошовця нагороджено відзнакою “За заслуги перед містом Сєвєродонецьком”

29 травня голову правління ПрАТ „Сєвєродонецький ОРГХІМ” Кошовця Миколу Володимировича нагородили відзнакою “За заслуги перед містом Сєвєродонецьком”

Нагороду шанованій людині міста напередодні професійного свята Дня хіміка вручив в.о. міського голови Вячеслав Ткачук та подякував Миколі Кошовцю за участь у вирішенні важливих соціальних та економічних проблем міста, створенні нових робочих місць, допомогу в реалізації соціальних проектів, милосердя, благодійність, глибоку порядність і щиру любов до людей.

Динамічність, новаторство, ініціативність та наполегливість у досягненні цілей гармонійно поєднуються з людяністю, чесністю та щирістю Миколи Володимировича. Схильність до самовдосконалення втілилася у проведенні ряду досліджень, що стали матеріалом для написання кандидатської дисертації на тему: «Технологія окислення оксиду азоту (IV) озоном і поглинання N2O5 концентрованою азотною кислотою», яку Микола Володимирович захистив у 2001 році. За темою роботи опубліковано 41 працю та отримано 28 винаходів в Україні, Росії й Казахстані. А у 2014 році став Лауреатом державної премії в галузі науки і техніки за участь у колективних дослідженнях вчених «Нові каталізатори та гетерогенно-каталітичні процеси: розвиток наукових основ та використання в хімії, нафтохімії та енергетиці». В роботі вирішено низку важливих для промисловості України проблем створення та удосконалення енерго- та ресурсозберігаючих гетерогенно-каталітичних процесів та технологій виробництва каталізаторів. Розроблено наукові основи створення новітніх каталізаторів та різноманітних гетерогенно-каталітичних процесів, які використовуються або є підґрунтям індустрії майбутнього.

Під керівництвом Кошовця М.В. фахівцями Оргхіму надано широкий спектр інжинірингових послуг підчас будівництва та пуску багатьох десятків найсучасніших технологічних об’єктів хімічної, нафтогазопереробної та інших галузей промисловості в Україні, Росії, Білорусі, Казахстані, Узбекистані, Туркменістані, Грузії, Вірменії. За останні 6 років чисельність робітників та обсяг робіт збільшилася більше ніж у 2 рази. Микола Володимирович брав участь у багатьох міжнародних конференціях, виступав з доповідями з актуальних питань розвитку хімічної галузі. Діяльність Кошовця М.В. постійно спрямована на встановлення плідних виробничих зв’язків із провідними інститутами, фірмами, компаніями багатьох країн.

Стаж роботи в хімічній галузі – понад 40 років. Відзначений Микола Кошовець багатьма державними відзнаками у галузях науки, техніки, хімії, іншими видатними нагородами.

Микола Володимирович завжди перебуває у пошуку, розширює сфери своєї діяльності, поглиблює знання, рухається вперед.

Це людина і керівник, на якого варто рівнятися і брати приклад. Також цього року ПрАТ «Сєвєродонецький ОРГХІМ» відзначає 60-річчя від дня заснування. В.о. міського голови Вячеслав Ткачук привітав колектив підприємства з видатною датою, адресувавши теплі слова поздоровлень та відзначив Почесними грамотами виконавчого комітету і грамотами виконкому працівників ОРГХІМУ.

Нехай славна історія Сєвєродонецького ОРГХІМу триває і надалі, нехай наснага і пошук нового завжди супроводжують колектив і талановитого керівника - Миколу Володимировича Кошовця!