Петиція щодо виділення ділянки під будівництво та оснащення навчального майданчика для підготовки водіїв

Петиція щодо виділення ділянки під будівництво та оснащення навчального майданчика для підготовки водіїв

Прошу Вашої підтримки петиції на сторінці «Е-DEМ» за посиланням щодо будівництва навчального майданчика для підготовки водіїв у м.Сєвєродонецьку Луганської обл.

Для цього потрібно, цитую:
«Петиция или как начать влиять на власть. В новой единой системе местных петиций нужно:
1. Пройти по ссылке https://e-dem.in.ua/severodonetsk
2. Потом войти на страницу регистрации
3. Далее указать: Ф.И.О. Адрес электронной почты; Номер мобильного телефона. Все гениальное просто, надо только включаться в голосование». 

Стан аварійності у місті та області свідчить про те, що однією із вагомих причин скоєння ДТП є слабкі практичні навички водіїв. Не секрет, що автошколи не мають відповідних майданчиків, їхні інструктори «імпровізують» на територіях супермаркетів, дворів і на заміських шосе прилеглих до Сєвєродонецька сел. У ПДР (п.24.) наголошено, що «Забороняється навчання водінню транспортних засобів у житловій зоні, на дорогах для автомобілів та на автомагістралях». Той факт,що перші самостійні уроки за кермом проводяться у несанкціонованих місцях і дорогах особливо обурює!!!! Відсутність майданчика для навчальної їзди – чи не привід для виникнення корупції?
Звертаємо увагу Міськради нашого міста та ТСЦ МВС №4442 на проблему відсутності у Сєвєродонецьку майданчика (автодрому), придатного для навчання водінню, придбання учнями стійких навичок керування та маневрування ТЗ категорій «А» і «В».

Законодавством нашої держави чітко визначені мінімальні вимоги щодо стану та складових елементів навчальних майданчиків для водіння. Так, у пункті 5 «Вимог до закладів, що проводять підготовку, перепідготовку і підвищення кваліфікації водіїв ТЗ, та кваліфікаційних вимог до спеціалістів, які здійснюють таку підготовку», затверджених спільним наказом МВС, Міністерства освіти і науки, Міністерства інфраструктури та Міністерства соцполітики України 05.04.16 № 255/369/132/344, наголошені, цитуємо, «Вимоги до майданчика: 1) майданчик повинен мати тверде покриття та бути обладнаний відповідними засобами, що виключають рух по ньому сторонніх ТЗ та пішоходів; 2) майданчик повинен бути обладнаний такими елементами: габаритними «тунелем», «двориком», «вісімкою», «зигзагоподібним переїздом» або «змійкою»; пагорбом і косогором; нерегульованим залізничним переїздом; регульованим перехрестям; дорожніми знаками, світлофорами, дорожньою розміткою; 3) розміри майданчика повинні забезпечувати розміщення всіх його елементів з урахуванням відстані, достатньої для виконання навчальних вправ; 4) елементи, розміщені на майданчику, повинні бути відокремлені вертикальними стійками на спеціальних підставках».

Інший державний нормативний акт як то «Типова навчальна програма підготовки та перепідготовки водіїв ТЗ», затверджена постановою КМУ від 02.03.10р.№229, гарантує, що водій-новачок під час навчання повинен освоїти такі вправи як то, наприклад, «розгін», «рух заднім ходом вздовж стіни», «виїзд на естакаду і з’їзд з неї переднім і заднім ходом» «зупинка… між двома ТЗ, розташованими на стоянці», «керування ТЗ у темну пору доби», «буксирування ТЗ», «складне та екстрене маневрування», «керування ТЗ з причепом» «контраварійна підготовка». Так, саме так! Ці вправи повинен засвоїти КОЖЕН новачок-водій непрофесійної підготовки після закінчення звичайної автошколи! І наша держава це гарантує! Більш того – це євростандарт! І він є звичайною нормою для водіїв-початківців держав Європи вже багато десятиліть!!!!

На підставі наголошених законодавчих норм і положень, а також з урахуванням позитивного досвіду в будівництві сучасних стандартних навчальних майданчиків інших міст (наприклад, Горішні Плавні, Суми, Київ, Рівне) просимо:

1. Виділити ділянку до 2 Га у м. Сєвєродонецьку для будівництва майданчика для навчальної їзди (така площина є складовим фактором збільшення ступені безпеки на майданчику; розміщення на ньому тренувальних елементів, різних за габаритами та призначенням, відразу для ТЗ категорій «А» і «В»; а також дозволить проводити заняття декільком ТЗ одночасно, що дасть можливість ефективно і раціонально використовувати площадку та ще й надавати її у оренду).

2. Побудувати багатофункціональний майданчик для навчальної їзди, що відповідав би усім сучасним вимогам стандартів будівництва та безпеки. Облаштувати на учбовій ділянці належне стаціонарне обладнання (що економитиме час на навчання без трати його на виставляння фішок та ще й «на глазок»), освітлення, автоматизовану систему керування світлофорами та відеокамерами. Запровадження відеофіксації не дозволить суб’єктивно оцінювати кандидатів у водії.

Будівництво такої споруди, як автодром - це масштабний та амбіційний проект – як і все корисне та гарне, що личить нашому сучасному молодому місту, який є перлиною серед кращих міст Луганської області! Звертаємося до кожного жителя міста: «Друзі! Будь ласка, просимо проголосувати за нашу петицію. Вважаємо, що ця тема стосується не тільки дійсних чи майбутніх водіїв, власників автошкіл, інструкторів, працівників сервісних центрів та патрульної поліції, а кожного з нас. Ми також взиваємо до солідарності працівників різних державних служб, підприємств і організацій, освітніх закладів та закладів охорони здоров’я, Держпраці, спортивних та військових закладів, будівельних підприємств, адміністративних органів, Фондів та медіа, а також ще раз до всіх небайдужих громадян з проханням підтримати петицію, тому що грамотні і вправні водії – це запорука дорожньої безпеки нашого міста і регіону на довгі роки. Дякуємо!