Приватного підприємця судитимуть за самовільне зайняття земельної ділянки в охоронній зоні Сєвєродонецька

Приватного підприємця  судитимуть за самовільне зайняття земельної ділянки в охоронній зоні  Сєвєродонецька

   Сєвєродонецька місцева прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно місцевого мешканця за фактом самовільного зайняття земельної ділянки в охоронній зоні (ч. 2 ст. 197-1 КК України).
   Слідством встановлено, що 18 лютого 2020 року у м. Сєвєродонецьку приватний підприємець самовільно зайняв земельну ділянку, розташовану на перехресті проспекту Гвардійського та вулиці Курчатова, площею 0,0160 га та незаконно встановив на ній металеву конструкцію для облаштування торговельних павільйонів. Вказана земля перебуває у комунальній власності територіальної громади, знаходиться поблизу ринку «Успіх» та перетинає межі охоронної зони.
   За принципової позиції місцевої прокуратури та територіального органу поліції на зазначений об’єкт рішенням Сєвєродонецького міського суду накладено арешт.
   Нагадуємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

   Довідково: санкція ч. 2 ст. 197-1 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 2 років.

Ю.Колєснікова, прокурор Сєвєродонецької місцевої прокуратури