Тюремний строк за «легкий заробіток».

    Сєвєродонецькою місцевою прокуратурою здійснювалось процесуальне керівництво та підтримання публічного обвинувачення у кримінальному провадженні стосовно місцевої мешканки за вчинення злочинів, передбачених
ч. 2 ст. 307 КК України – незаконному придбанні, зберіганні з метою збуту, а також незаконному збуті наркотичного засобу, обіг якого обмежено - метадон.
    Проведеним досудовим слідством встановлені факти вчинення обвинуваченою незаконного придбання, зберігання з метою збуту, а також незаконного збуту вказаного наркотичного засобу в період квітня 2020 року. Під час здійснення чергового збуту наркотику жінку затримано в порядку ст. 208 КПК України та в подальшому взято під варту.
    Сєвєродонецьким міським судом справу розглянуто. Суд прийшов до висновку, що прокурором доведено вину обвинуваченої у скоєному та ухвалив обвинувальний вирок, яким визнав її винною у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 307 КК України.
    Враховуючи ступінь тяжкості вчинених злочинів, а також особу винної, яка раніше вже вчиняла злочини, передбачені ст. 307, 309 КК України, однак у вчиненому щиро розкаялася, беззастережно визнала вину у скоєному, хворіє на тяжкі захворювання, має на утриманні малолітню доньку, вироком Сєвєродонецького міського суду їй призначено покарання у вигляді позбавлення волі строком 3 роки 6 місяців із конфіскацією 1/2 належного їй майна.

Д. Куцелепа, прокурор Сєвєродонецької місцевої прокуратури