У Сєвєродонецьку поліція викрила шахраїв, які оформлювали фальшиві онлайн-позики

У Сєвєродонецьку поліція викрила шахраїв, які оформлювали фальшиві онлайн-позики

Працівники кіберполіції в Луганській області спільно зі слідчими Слідчого управління та співробітниками СБУ під процесуальним керівництвом прокуратури викрили двох чоловіків, мешканців м. Сєвєродонецьк, у шахрайстві.

Шахраї діяли за "побудованою" ними злочинною схемою. Під легендою допомоги в перерахуванні грошових коштів з-за кордону, вони просили громадян надати їм свої персональні данні та банківські картки. Після завершення процедури переводу фігуранти обіцяли грошову винагороду у розмірі від 1000 до 2000 грн.

Надалі фігуранти, володіючи конфіденційними даними громадян, з використанням електронно-обчислювальної техніки оформлювали онлайн-позики.

За такою схемою ошукано 11 осіб, сума завданих збитків складає 124 000 грн.

За місцем мешкання фігурантів проведені обшуки, вилучені речові докази: комп’ютерна техніка, мобільні телефони, банківські картки та сім-картки мобільних операторів.

Сьогодні, 17 липня, фігурантам кримінального провадження слідчі повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 190 КК України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років.

Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу.

Поліція Луганської області