Соломія Чубай з гуртом «Shockolad» завітали на Схід України

Соломія Чубай з гуртом «Shockolad» завітали на Схід України

22 та 23 травня 2021 року на Схід України приїхала неймовірна жінка – українська музикантка та продюсерка літературно-музичних проєктів Соломія Чубай!

В рамках літературно-мистецького фестивалю «Кальміюс» в Сєвєродонецьку та Краматорську пройшли концерти Соломії Чубай з гуртом «Shockolad» у супроводі Академічного симфонічного оркестру Луганської обласної філармонії.

Прийти на концерт з унікального проєкту «Чубай.Україна.Любов.POETY» мав можливість кожний охочий, адже вхід був безкоштовний. Слід зазначити, що всі присутні мали змогу не тільки послухати українську поезію, покладену на музику, вірші «Не любити тебе – не можна» Василя Стуса, «Пливи, рибо, Пливи» сучасного поета Сергія Жадана, вірші Лесі Українки, Павла Тичини. Але й дізнатися цікаві факти з життя відомого українського письменника Грицька Чубая – батька Соломії.

Соломія Чубай реалізувала проєкт «Чубай. Україна. Любов. POETY», присвячений 70-річчю від дня народження свого батька Грицька Чубая. Це поезія та музика, що об’єднали століття: від Лесі Українки до Грицька Чубая, від Василя Стуса до Сергія Жадана. Завдяки цьому неймовірному мистецькому заходу, публіка дізналася про спадкоємність української поезії.

Дуже проникливим і ліричним був спів Соломії Чубай, деяких слухачів музика у виконанні співачки розчулила до сліз. А яким зворушливим було виконання композицій для особливих діток – пісні з альбому Соломії під назвою «Колискові для Олекси», який був виданий, щоб допомогти батькам та дітям поширити інформацію про аутизм в Україні.
Ці дві творчі зустрічі Соломії Чубай зі слухачами в Сєвєродонецьку та Краматорську пройшли надзвичайно тепло та затишно. Декілька разів співачку публіка викликала на біс, аплодуючи музикантам стоячи. Під час виконання пісень на біс, слухачі охоче вмикали ліхтарики в своїх мобільних телефонах, що створювало особливу душевну обстановку та ліричний настрій.

Публіка ще довго не відпускала Соломію Чубай з гуртом «Shockolad» та музикантів Академічного симфонічного оркестру зі сцени. Навзаєм співачка не відмовляла глядачам, запитувала у присутніх, які саме пісні вони хочуть почути ще раз та охоче співала їх на біс!

Галерея зображень

Соломія Чубай з гуртом «Shockolad» завітали на Схід України
Соломія Чубай з гуртом «Shockolad» завітали на Схід України
Соломія Чубай з гуртом «Shockolad» завітали на Схід України

Алексей Самохин