На Луганщині презентовано перший інноваційний вебпортал

На Луганщині презентовано перший інноваційний вебпортал

З метою підтримки загальнодержавного курсу на розвиток інновацій, електронної демократії, діджиталізації, а також стимулювання, підтримки та розвитку інноваційної діяльності в Луганській області Департаментом міжнародної технічної допомоги, інноваційного розвитку та зовнішніх зносин Луганської облдержадміністрації запущено Інноваційний вебсайт Луганщини.

Даний сайт – це «динамічний буклет», який містить актуалізовану інформацію українською та англійською мовами і є зручним у використанні.

Найактуальніша інформація – на вебсайті
Конкурентні переваги області, дослідницький та інноваційний простір, реалізація проєктів міжнародної технічної допомоги, міжнародного співробітництва області, розвиток електронної демократії Луганщини, визначні місця регіону, презентаційно-інформаційні видання, корисні посилання, оголошення, анонси, історії успіху – все це та багато іншого ви зможете знайти за посиланням https://i-lug.gov.ua/.

Для кого буде цікавою та корисною інформація?
Важливо, що сайт містить необхідну інформацію як для мешканців регіону, України, так і для іноземних партнерів, оскільки сайт містить англомовний контент. Відвідувачі сайту дізнаються про ключові переваги регіону та його інноваційні пропозиції.

«Родзинки сайту»
Сайт має сучасний дизайн у стилі бренду області #ЛуганщинаМоя. Сьогодні більшість користувачів використовують смартфони для пошуку корисної інформації, тому важливою перевагою нового сайту є його адаптованість під мобільні пристрої. Крім того, доступний режим перегляду сайту для людей з вадами зору.

На ресурсі розміщено інтерактивні мапи:

  • «Луганщина цікава» (відомості про місцевих творців, парки, сквери, музеї, туристичні маршрути, собори, храми, кінні заводи, пам’ятники, заповідні території тощо);
  • мапа «Інноваційної інфраструктури Луганської області» (відомості про інноваційні кластери, інноваційні навчальні лабораторії, інноваційні підприємства, заклади вищої освіти, інноваційні хаби тощо),
  • «Карта реалізованих інфраструктурних проєктів» (інформація щодо розташування об’єктів, донора, міжнародної організації – виконавця проєкту, досягнутих результатів, фото до та після відновлення).

Мапи мають інтуїтивно зрозумілий інтерфейс, якщо необхідно знайти якийсь об’єкт треба лише скористатись відповідними фільтрами.

Отже, інноваційний вебсайт Луганської області функціонує з метою поширення інформації про ключові переваги регіону, його інноваційні пропозиції серед мільйонів користувачів та потенційних партнерів, тому є найбільш ефективним інструментом просування регіону.

Створення продукту стало можливим завдяки фінансовій підтримці надійних партнерів Луганської облдержадміністрації – Програми ООН із відновлення та розбудови миру.

Департамент міжнародної технічної допомоги,
інноваційного розвитку та зовнішніх зносин
Луганської обласної державної адміністрації