З Луганської області виїхали майже 30 тисяч дітей

Із Луганщини виїхало майже 30 тисяч дітей, їх усіх треба влаштувати на навчання на новому місці

Із Луганщини виїхало майже 30 тисяч дітей, їх усіх треба влаштувати на навчання на новому місці

Про це заявив керівник Луганської ЛОВЦА.

У наступному навчальному році учні луганських шкіл зможуть продовжити навчання дистанційно, або в інших закладах освіти на підконтрольній Україні території.

«Із 1 вересня усі школярі мають сісти за парти. Президент доручив забезпечити навчальний процес у звичайному офлайн-форматі, аби не допустити зниження якості освіти. Із Луганщини виїхало майже 30 тисяч дітей, їх усіх треба влаштувати на навчання на новому місці. Завдання непросте, але намагаємось вирішити усі проблемні ситуації. Дякую керівникам приймаючих громад за допомогу, адже жодного разу ми не отримали відмови», - наголосив керівник Луганської ОВЦА.

За його словам, випускники луганських шкіл 2022-го воєнного року наразі готуються складати національний мультипредметний тест.

«Ми зробили усе можливе, щоб усі діти, і ті, яких вдалося врятувати від «руZZького миру», і ті, що залишились на тимчасово окупованих територіях, завершили навчальний рік. Загалом це понад 50 тисяч школярів. А також щоб випускники вчасно отримали документи про освіту», - розповів Сергій Гайдай.

Документи діти – внутрішні переселенці – отримали за місцем свого перебування, а ті, що виїхали з батьками за кордон, – можуть отримати документи про базову середню та повну загальну середню освіту в закордонних дипломатичних установах України в країні перебування.

Студенти переміщених з Луганської області вищих навчальних закладів будуть здобувати освіту очно-дистанційно.

Головна вимога, як для закладів середньої освіти, так і для ВНЗ – безпека учасників навчального процесу. Їх кількість має відповідати кількості місць в укриттях та мають бути забезпечені всі інші безпекові заходи. Кількість мешканців гуртожитків також має відповідати кількості місць в укриттях поруч з ними.

Фото зі сторінки ЛОВЦА