Академічний симфонічний оркестр Луганської обласної філармонії дав концерт у Львові (ФОТО)

Академічний симфонічний оркестр Луганської обласної філармонії дав концерт у Львові

28 червня до Дня Конституції України у Львівському органному залі відбувся концерт симфонічної музики.

Про це повідомляє сторінка Академічного симфонічного оркестру Луганської обласної філармонії.

«Академічний симфонічний оркестр Луганської обласної філармонії впродовж своєї діяльності на сході країни популяризував українську музику та постійно давав концерти, насичені творами вітчизняних композиторів. Після евакуації до Львова артисти не забули свою традицію та продовжують знайомити публіку з визначними постатями в сфері культури. Наразі дуже важливо пізнавати українське мистецтво та її видатних представників. Концерт «Перша українська симфонія» не став виключенням – поціновувачі класичного мистецтва змогли насолодитися прослуховуванням масштабних симфонічних композицій», - зазначили в оркестрі.

філармонія.артисти

філармонія

В цей вечір публіці була представлена творчість володаря унікального голосу і непересічного музичного обдарування, випускника Києво-Могилянської академії, випускника (з відзнакою) всесвітньовідомої Болонської філармонічної академії, автора першої української симфонії, написаної в 18 сторіччі. Максим Березовський – видатний український композитор європейського рівня, якого іноді ще називають «українським Моцартом». Під керівництвом диригента Івана Остаповича, симфонічний оркестр Луганської обласної філармонії познайомив публіку з трьома українськими симфоніями.

колектив

колектив оркестру

оркестр

В оркестрі зазначили, що сцена Львівського органного залу стала для артистів-переселенців прихистком, де їх дуже тепло зустріли. Музиканти запевняють, що українцям треба любити своє і шанувати власний культурний набуток, привчати дітей вже з малого віку до класики, знайомити з українськими творами та композиторами, щоб виховати чемне і духовно збагачене суспільство.

Фото зі сторінки Луганської обласної філармонії