Сєвєродончанин придумав, як зробити будинок за тиждень

Івонін придумав, як побудувати будинок за тиждень

Приватний підприємець Михайло Івонін наприкінці лютого залишив рідне місто та переїхав до Кам’янець-Подільського на Хмельниччині. Вимушений переселенець вдома був власником науково-дослідного і проєктного інституту. Думав про відновлення підприємницької діяльності, якою займався в Сєвєродонецьку, але не склалося.

«Само виробництво у нас є великовантажним. Та хімічне виробництво, яке потребує реакторів синтезу, дозвільних документів витяжок, лабораторій», - розповідає Івонін в сюжеті "Суспільне". 

Каже, що куди рухатися далі – підказала сама війна.

«Оскільки наші міста зараз руйнують, то доведеться поновлювати це все і відновлювати треба швидко. Звідси виникла ідея екологічно чистих та зручних для життя будиночків, які швидко будуються», - зазначив підприємець.

На перший будинок пішло два місяці – робота над конструкцією та проєктом. В ньому зараз розташований офіс підприємства.

Наразі на підприємстві працює 6 вимушених переселенців з Сєвєродонецька. Разом з ними доробили конструкцію, докупили необхідне обладнання та вже готові до замовлень.
Будинок може мати різню площу та поверховість. Збирається як конструктор. Можна обійтися будівельних кранів, зовнішньої та внутрішньої обробок.