“Окупанти не зможуть відновити інфраструктуру Сєвєродонецька”, - Стрюк

“Окупанти не зможуть відновити інфраструктуру Сєвєродонецька”, - Стрюк

Російські окупанти намагаються відновити інфраструктуру Сєвєродонецька, але це неможливо через значні руйнування. Про це в эфірі "Телемарафону" розповів голова Сєвєродонецької ВЦА Олександр Стрюк.

“В місті намагаються налагодити якусь адміністративну діяльність. Призначений комендант. Окупанти створили комендатуру, що намагається собою підмінити місцеву владу. Намагаються провести перепис населення, яке залишилось у місті, зокрема дітей. Хочуть знайти фахівців житлово-комунальної сфери. Але разом з тим, враховуючи руйнацію Сєвєродонецька, відновити інфраструктуру неможливо”, - розповів Олександр Стрюк.

За словами очільника Сєвєродонецька, окупанти, теоретично, можуть відновити електропостачання міста, але потужності, щоб відновити водопостачання не вистачить. Також Олександр Стрюк розповів, що за офіційною версією, росіяни планують з 1 вересня розпочати навчальний рік, тому не випускають з міста дітей. Проте, більшість сєвєродонецьких вчителів виїхали з міста на підконтрольну Україні територію, а матеріальна база шкіл зруйнована.