У Сєвєродонецьку з'явилися партизани

В Сєвєродонецьку почали діяльність партизани

У Сєвєродонецьку почали діяльність партизани

Про це на своїй сторінці в «Фейсбуці» пише керівник Луганської ОВЦА Сергій Гайдай.

«В загарбленому обласному центрі заявили про себе партизани. Містом розклеїли листівки-послання до російських окупантів, а саме для т.з. кадирівців-загарбників з Чечні, які займаються репресіями в тилу і є російським аналогом гестапо», – пише Гайдай.

 

Тривають бої на околицях Луганщини. рашисти намагаються встановити повний контроль над областю та дорогою «Лисичанськ-Бахмут».

«Окупація-асвабаждєніє» виявилися не такими райдужними як у пропагандистських роликах. рашисти тільки обіцяють про відновлення комунікацій, а цю обіцянку, в принципі, не можна виконати, тож люди продовжуватимуть жити в печерних умовах. Або на них чекає депортація. В окупованих населених пунктах росіяни розшукують комунальників та чоловіків «по крєпчє» для виконання робіт, але цей контингент евакуювався», - каже Гайдай.

листівка

Окупанти почали вивозити мирних жителів Лисичанська до фільтраційних таборів раніше окупованої Кадіївки.

Зараз з окупованим Лисичанськом немає зв’язку, а у місті залишилось орієнтовно 10-12 тис. місцевих мешканців. Водночас близько 40-60 тис. людей встигли евакуювати з останнього форпосту.

Наразі у Сєвєродонецьку залишаються близько 7-8000 мешканців. Декого з них депортували на окуповані території.

Окрім того, окупанти оголосили полювання на проукраїнське населення, в їхніх оселях мародерять під виглядом обшуків. Перевіряємо інформацію щодо зникнення людей.

Нагадаємо, ставлеником окупантів у захопленому Сєвєродонецьку Луганської області став Микола Моргунов, який був міським головою міста Брянка за часів Віктора Януковича.

Фото зі сторінки Сергія Гайдая