В шелтері Дніпра дітей з Луганщини розважили аніматори з Харкова

В шелтері Дніпра дітей з Луганщини розважили аніматори з Харкова

В один з дніпровських шелтерів для переселенців завітали аніматори з Харкова. Вони влаштували для дітей з Луганщини розважальне шоу з ручними різнокольоровими голубами. Про це йдеться в матеріалі Суспільного. 

7-річна Ганна разом з батьками та 15-річною сестрою виїхала на початку березня з Кремінної. Розповідає, у рідному місті постійно чула вибухи. У Дніпрі їй стало спокійніше. До того ж, волонтери часто організовують різноманітні заходи.

Мати дівчинки Інна Рухлевич, розповідає, помітила як діти заспокоїлись та прийшли до тями після того, що їм довелося пережити у рідному місті.

“У нас великі обстріли були. Майно частково зруйновано. Ми сиділи у льоху, що облаштували для себе. Встигали тільки коли воно все трошки затихало, ми виходили, бігом купалися, їли, і назад заходили у льох. Для того щоб дітям не ламати психіку, ми зібрали частково свої речі, і переїхали у місто Дніпро”, - згадує жінка.

Інна переконана, такі заходи необхідні дітям, бо допомагають відволіктись від думок про домівку.

Команда аніматорів з Харкова, яка сьогодні розважає дітей-переселенців, на початку війни повномасштабної війни влаштовувала вистави у метро, бомбосховищах та укриттях рідного міста.

“Досить страшно було в перші часи, особливо це було видно по дітям, яких спочатку замкнули на одній території. Тобто, вони не бачать сонця, оскільки перебувають у бомбосховищі 24/7. Це саме те, чим ми займалися до війни, ми розважали дітей, проводили заходи, а тепер зрозуміли, що саме під час війни це надзвичайно важливо. Психологічний стан дітей погіршився у зв’язку з усією ситуацією”, - розповідає аніматор Артем Герасименко.

З Дніпра аніматори розпочали свій всеукраїнський тур. Зараз аніматори вирушили у всеукраїнській тур. Загалом планують відвідати 25 міст України.