Гайдай пояснив, як обстріли ВСУ по російських складах артилерії змінили тактику боїв

 На Луганщині поменшало обстрілів

 На Луганщині поменшало обстрілів завдяки влучанням в склади росіян на окупованій території

Про це в рамках Телемарафону розповів керівник Луганської ОВЦА Сергій Гайдай.

«Продовжують наші збройні сили завдавати ударів у Луганської області, в тилу окупованої території. Там де росіяни. Я вам скажу, що навіть на сьогодні є у нас така інформація, що люди в різних пабліках, телеграм-каналах на окупованій території якось потроху починають з якихось російських пропагандистських тематик переходити на те, що треба готуватися і що  найближчим часом Україна поверне собі території», - каже Гайдай.

Бої, за його словами, продовжуються на околицях області.

«Але останніми днями ми відчуваємо, що масовані удари по складах артилерії дуже результативно працюють. Тому що і кількість обстрілів поменшала, і кількість атак теж скоротилася», - повідомив очільник Луганщини.

Раніше тактика росіян була побудована на цілодобових обстрілах. А зараз з боєприпасами в них проблеми і тому  почалися великі паузи в обстрілах. Гайдай додав, що склади в росіян ще є.

"Ще є. Я гадаю, що це не надовго. Але тактику росіяни змінюватимуть ... Вони планують з коліс працювати. Завантажили боєприпаси та поїхали», - наголосив він.

Раніше Гайдай казав, що в окремих випадках ворожі снаряди детонували протягом кількох діб. Це призвело до того, що логістичний ланцюг армії РФ був розірваний. Але, за інформацією очільника Луганщини, противник продовжує кидати велику кількість сил на прорив, щоб остаточно закріпитися в Луганській області та перенаправити сили в напрямку Бахмута та Слов’янська.