Пам'яті Сергія Каленюка

Сергій Петрович Каленюк

У ДТП сильно постраждав і сьогодні покинув цей світ відомий, напевно, всім сєвєродончанам Сергій Петрович Каленюк. Трагедія з моїм давнім товаришем трапилася в місті Радомишль Житомирської області, куди він переїхав від жахіть війни. Залишилися дружина, сини, брат, онук. У таку втрату не хочеться вірити. Ми днями листувалися, розмовляли з ним. Йому 6 липня виповнилося 69 років.

Сергій Петрович 37 років працював на "Азоті". Як провідний інженер дослідницької лабораторії метрології багато зробив для розвитку цієї служби, цінувався й як чудовий наставник молодих фахівців, громадський активіст. Зокрема, він третину сторіччя очолював наш міський Клуб любителів поезії при Палаці культури хіміків, який прославився далеко за межами Сєвєродонецька. Широко відомі його книги про рідний край. Краєзнавство, невтомні, плідні пошуки в цій сфері стали його другим покликанням, він зумів захопити цим чимало людей. Був авторитетним членом Спілки краєзнавців України, щиро допомагав соратникам.

Ми знали Сергія Петровича як патріота, доброго товариша, ерудіта, світлу, красиву, чуйну людину. Нам буде дуже не вистачати його, але його книги, справи, посмішка з нами залишаються назавжди. Розділяємо горе з його родиною. Вічна пам'ять тобі, наш дорогий Сергію!

Семен Перцовський.

Світлина з facebook

Післямова від "Сєвєродонецьк онлайн". Тяжкий удар для нашої редакції. Наші співчуття рідним та близьким. Сергій Петрович зробив неоціненний внесок у дослідження історії нашого краю. Більше сотні статей і цілі книги збережуть пам'ять про цю чудову і усміхнену людину. І ми ще не раз будемо згадувати його та дякувати йому за працю.