Поліція Луганщини розповіла алгоритм дій для фіксування завданої війною шкоди

В поліції Луганщини озвучили алгоритм дій для мешканців Луганської області

В поліції Луганщини озвучили алгоритм дій для мешканців Луганської області, щоб повідомити про пошкодження чи руйнування житла, про загибель чи зникнення безвісти громадян, факти мародерства або інші кримінальні правопорушення.

Про це повідомляє обласна поліція.

Протягом 17 липня правоохоронці отримали 18 звернень громадян. З них:

  • 7 повідомлень щодо фактів порушення звичаїв війни (ст. 438 КК України);
  • 1 за фактом посягання на територіальну цілісність України (ст. 110 КК України);
  • 7 – щодо зникнення осіб без вісті;
  • 2 факти мародерства;
  • 1 щодо незаконного заволодіння транспортним засобом.

Кожна людина, яка постраждала від вторгнення окупаційних військ рф, має змогу звернутися до правоохоронців аби задокументувати дії агресора відповідно до норм Кримінального кодексу України та Міжнародного права.

В поліції озвучили алгоритм дій для мешканців Луганської області. Аби повідомити про пошкодження чи руйнування житла, про загибель чи зникнення безвісти громадян, факти мародерства або інші кримінальні правопорушення, варто:

  • Зателефонувати на спецлінію «102» та повідомити про правопорушення (навіть, якщо ви знаходиться в іншій області, після отримання повідомлення, відомості будуть спрямовані до ГУНП в Луганській області, де й будуть розглядатися відповідно до чинного законодавства);
  • Звернутися безпосередньо до call-центру ГУНП в Луганській області за телефонами: (050) 471 62 64; (093) 507 62 83; (063) 639 31 54; (093) 507 62 83; (066) 274 39 90; (066) 920 84 57;
  • Скористатися месенджерами «Whats App» або «Telegram» за номером (050) 471 62 64.
  • Досить часто відомості щодо зруйнованого житла громадяни отримують з мережі Інтернет, тому до звернення, бажано, додавати фотографії – це допоможе слідчим максимально точно зафіксувати руйнування та пошкодження.

Як повідомлялося, співробітники поліції Луганської області продовжують нести службу й виконувати функціональні обов’язки та завдання, обумовлені воєнним станом, який діє на території України з 24 лютого. Профільні служби проводять слідчі та оперативні дії, спрямовані на встановлення та притягнення винних осіб до відповідальності.

Нагадаємо, до поліції Луганщини надходять заяви та повідомлення про злочини та події.

Фото поліції