В центрі зайнятості пояснили, як отримати статус безробітного під час війни

В центрі зайнятості пояснили, як отримати статус безробітного під час війни

В Луганському обласному центрі зайнятості повідомили, як в Україні отримати статус безробітного під час війни.

В умовах воєнного стану статус безробітного надається з першого дня реєстрації особи у центрі зайнятості, а допомога по безробіттю призначається з першого дня отримання такого статусу.

Виплата допомоги по безробіттю може здійснюватися без особистого візиту до центру зайнятості, за умови підтвердження безробітнім наміру перебувати у статусі безробітного не рідше, ніж 1 раз на 30 днів будь-якими засобами комунікації.

Зареєстровані безробітні, які не можуть відвідати центр зайнятості у встановлені терміни через настання форс-мажорних обставин (бойові дії, тимчасова окупація тощо), мають підтвердити намір перебування у статусі безробітного будь-якими засобами комунікації, у тому числі електронними.

Виплата допомоги по безробіттю припиняється у разі перебування громадянина за кордоном понад 30 днів. Після повернення в Україну особа може звернутися до служби зайнятості для отримання послуг відповідно до чинного законодавства.

Центри зайнятості, які знаходяться в зоні бойових дій або на тимчасово окупованих територіях, не працюють, але водночас деякі з них здійснюють обслуговування дистанційно.

За даними соціологічної групи “Рейтинг”, внаслідок війни в Україні безробітним став майже кожний другий громадянин.

Центр зайнятості пропонує жителям Луганщини, які вимушені були переїхати до більш безпечних районів України,ознайомитися з актуальними пропозиціями роботи на телеграм-каналі ДСЗ «Робота зараз: Державна служба зайнятості».