У Сєвєродонецьку до води потрапляють продукти розкладання тіл. В людей почалися отруєння

В Сєвєродонецьку почалися проблеми з водою через потрапляння до неї продуктів розкладання

У Сєвєродонецьку почалися проблеми з водою через потрапляння до неї продуктів розкладання

Про це в рамках марафону повідомив очільник Луганської ОВЦА Сергій Гайдай.

«Одна з найбільших проблем – це вода. Тому що вже довгий час не прибирають тіла загиблих, не дістають їх з-під завалів, не забирають із лісосмуг. У нас є вже інформація про те, що всі ці продукти розкладання тіл, на жаль, потрапляють у воду. І коли люди набирають воду зі свердловин і п'ють її, то дуже часто потім ідуть отруєння… Навіть росіяни прислали до лікарні Сєвєродонецька своїх лікарів, які виключно у захисних костюмах перебувають там», - відзначив Гайдай.

У той же час, окупанти піаряться на темі відновлення. Наприклад, коли привезли 10 авто для ЖКГ, так звані «буханки». Раніше у Сєвєродонецьку прибиранням займалися імпортні автомобілі.

Відновити ж комунікації їм не вдасться, упевнений Гайдай. Оскільки внутрішня інфраструктура повністю зруйнована.

Він додав, що гумконвої передавати немає можливості. Перед відходом військ у кожній лікарні залишали продукти, медикаменти. Бо розуміли, що там залишаються люди.

Зараз з приймальних відділень лікарень, які були відбудовані і оснащені минулоріч, нове обладнання вивозять в бік Луганська. На місті залишається незначна кількість лікарів, найбільш досвідчені виїхали.

Раніше він повідомив про проблеми з питною водою в місті і розповів, як можна в Сєвєродонецьку отримати кілька літрів технічної води.